Σύλληψη περιβόητου καταζητούμενου τρομοκράτη του ISIS από ΜΙΤ

Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών συνέλαβαν κατά την διάρκεια μιας επιχείρησης εντός της Συρίας, έναν ανώτατο αξιωματούχο του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), που κατηγορήθηκε ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση μεγάλης κλίμακας στην Τουρκία,  ανέφεραν  τουρκικά κρατικά ΜΜΕ την Τρίτη.

Η MIT ξεκίνησε μια επιχείρηση για να συλλάβει τον Kasim Guler, επίσης γνωστό ως Abu Usame al Turki, αφού ανακάλυψαν ότι φέρεται

να ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια επίθεση διασχίζοντας τα σύνορα από το έδαφος της Συρίας στην Τουρκία, ανέφερε ο κρατικός οργανισμός Anadolu (AA). Ο Guler, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι είναι υπεύθυνος για δραστηριότητες στην Τουρκία, κατατάχθηκε μεταξύ των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών από το Τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Turkish intelligence captures wanted Daesh terrorist Kasim Guler, responsible for terror activity in Turkey, in Syria pic.twitter.com/6SxtPCxsrq

TRT World Now (@TRTWorldNow) June 15, 2021

Η λίστα των καταζητούμενων της Τουρκίας είναι χρωματικά κωδικοποιημένη με κόκκινο που αντιπροσωπεύει τους πιο επιθυμητούς. Άλλα επίπεδα είναι το μπλε, πράσινο, πορτοκαλί και γκρι.

Ο Guller κατείχε ανώτερη θέση στην τρομοκρατική ομάδα, αναφέρθηκε ως οικονομικός αξιωματικός του ISIS στη Ρωσία, την Ευρώπη και την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Anadolu , o Guler  ετοιμαζόταν να εισέλθει στην Τουρκία παράνομα.

Στα τέλη Μαΐου, συνέλαβαν οκτώ ύποπτα μέλη του ISIS σε μια σειρά επιχειρήσεων στην πόλη.

Τουλάχιστον 26 ύποπτοι του ISIS συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη τον Απρίλιο. Δεκαοκτώ ύποπτοι συνελήφθησαν τον Μάρτιο, 16 εκ των οποίων ήταν αλλοδαποί.

Ωστόσο, η Τουρκία έχει κατηγορηθεί για οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη του ISIS, σύμφωνα με έκθεση ενός πρώην συμβούλου του ΟΗΕ, ισχυρισμό που αρνείται επιμονα η Άγκυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα