ΣΥΚΑΛΑ: Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι την αποζημίωση

Πολύς δρόμος υπάρχει ακόμα μέχρι να θεωρηθεί ότι υπάρχει πρόταση για αποκατάσταση των κουρεμένων του 2013, καθώς μέχρι τώρα υπάρχει μόνο μια εξαγγελία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) Άδωνις Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα» του ΣΙΓΜΑ, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης είναι ένα πρώτο, μικρό αλλά σημαντικό

βήμα, καθώς για πρώτη φορά η πολιτεία έχει αποδεχτεί ότι μια ομάδα πολιτών κλήθηκε να επωμιστεί δυσανάλογο κόστος στην αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του κράτους.

Διαβάστε επίσης: Σταδιακά η ανακούφιση των κουρεμένων, δηλώνει ο ΥΠΟΙΚ (vid)

Αν και δεν υπάρχει παραδοχή ευθύνης, είπε, «εκείνο που θέλουμε να δούμε κι έχουμε διαμηνύσει είναι ότι όλα αυτά που εξαγγέλλονται πρέπει να τύχουν συνταγματικής προστασίας».

Τόνισε δε ότι τα 25 εκ. ευρώ που αναμένεται να χρηματοδοτήσουν το Ταμείο Αλληλεγγύης στο πρώτο στάδιο, «είναι ένα ευτελές ποσό, αλλά δεν είναι για να πληρωθεί κανένας. Είναι ένα πρώτο βήμα και αυτό το χαιρετίζουμε. Πρέπει να γίνουν πολλά και μάλιστα και πριν κλείσει η Βουλή στα μέσα Δεκεμβρίου».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να τεθούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια στην προτεραιότητα της αποζημίωσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι ο ΣΥΚΑΛΑ δεν διαφωνεί επί της αρχής, αλλά τόνισε ότι θα πρέπει αυτά να τεθούν από την αρχή και «θα πρέπει να ξέρουμε πώς και ποιος θα διαχειριστεί αυτό το ταμείο» προσθέτοντας ότι υπάρχει «πικρή πείρα» από την διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα