Σοκ και θλίψη από δύο περίεργους θανάτους παιδιών στην Τουρκία

Συγκλονίζει την Τουρκία η αιτία του θανάτου της τετράχρονης Λεϊλάς, το άψυχο σώμα της οποίας βρέθηκε τελικά σε ρυάκι έξω από το χωριό Άγρι, όπου χάθηκε τη δεύτερη μέρα της γιορτής του μπαϊραμιού ενώ έπαιζε έξω από το σπίτι του παππού της.

Η μικρή Λεϊλά αφέθηκε νηστική για 8-10 μέρες και πέθανε από πείνα, σύμφωνα με ανακοίνωση μετά τη νεκροψία, ενώ τώρα αναζητούνται οι απαγωγείς της.

Ειδικές δυνάμεις του στρατού και εκπαιδευμένα σκυλιά έψαχναν τη Λεϊλά για 18 μέρες, αλλά τελικά τη βρήκε τυχαία ένας βοσκός να επιπλέει σε ρυάκι έξω από το χωριό. Στο

ρυάκι αυτό είχαν γίνει έρευνες προηγουμένως, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η ταφή της Λεϊλάς έγινε σήμερα, μετά την παράδοσή της τα ξημερώματα στη μητέρα και τον πατέρα της. Αυτόπτης μάρτυρας λέει ότι βρέθηκε γυμνή, ανάσκελα στο ρυάκι, φορώντας μόνο το μπλε κολιέ της στον λαιμό. Ο νομάρχης του Άγρι δήλωσε σήμερα ότι πέθανε από πείνα, μετά από 8-10 μέρες και πως δεν υπάρχουν σημάδια κακοποίησης. Όπως είπε, υπάρχουν υποψίες για απαγωγή.

Υπόθεση 8χρονης Εϋλούλ

Πριν από λίγες ημέρες, άλλο ένα κοριτσάκι βρέθηκε δολοφονημένο με σημάδια κακοποίησης στην Άγκυρα.

Η 8χρονη Εϋλούλ από την Προύσα βρέθηκε δολοφονημένη στην Άγκυρα, όπου είχε πάει με τους γονείς της για καλοκαιρινές διακοπές. Το κοριτσάκι είχε βγει έξω από το σπίτι που έμεναν για να παίξει με τους φίλους της στις 22 Ιουνίου και από τότε χάθηκαν τα ίχνη της.

Οι γονείς της ειδοποίησαν τις αρχές και στις 30 Ιουνίου το κοριτσάκι βρέθηκε θαμμένο κάτω από έναν στύλο της ΔΕΗ, τρομερά βασανισμένο και σεξουαλικά κακοποιημένο, ενώ ως αιτία θανάτου της αναφέρεται ο στραγγαλισμός.

Βασικός ύποπτος θεωρείται ένας γείτονας που αμέσως πρόστρεξε σε βοήθεια στις έρευνες των αρχών. Το κοριτσάκι είχε πάρει το ποδήλατό του εκείνο το μεσημέρι που εξαφανίστηκε και είχε κατευθυνθεί προς το σπίτι του Ουγούρ Κοτσγιγίτ. Η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι του Κοτσγιγίτ όπου βρήκαν τρίχες και αίμα που ταιριάζουν με της Εϋλούλ. Ο ύποπτος, που είναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών, αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο έχει συλληφθεί και ανακρίνεται.

Πολιτικές αντιδράσεις

Ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μετά τις περιπτώσεις αυτές θανάτου και κακοποίησης δύο μικρών παιδιών, βρήκε την ευκαιρία να επαναφέρει το θέμα της θανατικής ποινής.

«Ολόκληρη η ανθρωπότητα έχει δολοφονηθεί, τα όνειρα έχουν δολοφονηθεί. Είμαι πολύ λυπημένος. Πρέπει να κάνουμε ό,τι απαιτείται: Θανατική ποινή, εγκλεισμός, ο,τιδήποτε», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ, Μαχίρ Ουνάλ, είπε ότι προτεραιότητά τους είναι να φέρουν στη βουλή νέες ρυθμίσεις για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. «Να συζητήσουμε ακόμη και μέτρα απαγχονισμού και ευνουχισμού», ανέφερε.

Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Μουχαρέμ Ερκέκ, είπε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει αύξηση κακοποίησης παιδιών κατά 700%, προσθέτοντας ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα σοβαρά μέτρα.

Προσωπικότητες και καλλιτέχνες στην Τουρκία εκφράζουν αποτροπιασμό.

Καλλιτέχνες με επιστολή τους προς τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, και τη σύζυγό του Εμινέ μέσω του Instagram τους ικετεύουν να βρουν πιο αποτρεπτικές λύσεις για την κακοποίηση παιδιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα