Συγκέντρωση μέχρι τέλους

ΑΕΚ
Οι «κιτρινοπράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν τις πιθανότητές τους για το… θαύμα!

Αντίστροφα άρχισαν να μετρούν στην ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι του Σαββάτου με αντίπαλο την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Οι «κιτρινοπράσινοι» από τη στιγμή που «ροκάνισαν» τη διαφορά που τους χωρίζει από τη δεύτερη θέση στους δύο βαθμούς και από την κορυφή στους έξι, είναι υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν τις πιθανότητές τους για το… θαύμα!

Γι’ αυτό και άπαντες δηλώνουν αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους στις πέντε εναπομείνασες αγωνιστικές. Παρά το γεγονός ότι θα επισκεφθούν δύο φορές το ΓΣΠ και στο φινάλε το «Αντώνης Παπαδόπουλος», ενώ σε αυτές τις πέντε αγωνιστικές θα υποδεχτούν τις δύο ομάδες της Λεμεσού, Απόλλωνα (7η αγ.) και ΑΕΛ (9η αγ.).

Από την άλλη, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, που λέει ότι από τη στιγμή που εισερχόμαστε στην τελική ευθεία, τα περιθώρια απώλειας βαθμών στενεύουν, πόσω μάλλον για τις ομάδες που βρίσκονται στο κυνήγι άλλων. Και σε αυτήν την κατηγορία βρίσκεται η ΑΕΚ που βρίσκεται πίσω από ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα και όπως είναι φυσικό το κάθε στραβοπάτημα θα μετρά διπλά.

Το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά
Γι’ αυτό και ο Ιμανόλ Ιδιακέθ έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους, να βλέπουν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος να κάνουν ταμείο. Και τη δεδομένη στιγμή, η προσοχή είναι στραμμένη εξ ολοκλήρου στον ντέρμπι του Σαββάτου με την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Ένα παιχνίδι με τις δικές του ιδιαιτερότητες, αλλά με τον στόχο να είναι ένας και μοναδικός.

Τη νίκη που θα επιστρέψει στους Λαρνακείς να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου. Παράλληλα, ενδεχόμενη επιτυχία θα βάλει πίεση σε Απόλλωνα κατά κύριο λόγο, αφού βρίσκεται στο +2, και κατά δεύτερο στον ΑΠΟΕΛ, που θα αγωνιστούν την επόμενη ημέρα.

Αν και υπολείπονται ακόμα τρεις προπονήσεις μέχρι το παιχνίδι με την Ομόνοια, η συμμετοχή του Λαμπάν εξακολουθεί να θεωρείται αμφίβολη, αφού χθες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολογίζει ούτε στους τιμωρημένους Τρισκόφκσι και Χέφελ, ενώ στα θετικά είναι η επιστροφή του Λαρένα.

Κ. Δημητρίου: «Μεγάλο το κίνητρο»
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου μιλώντας χθες στο Ράδιο Πρώτο, τόνισε ότι από τη στιγμή που η ομάδα παραμένει ζωντανή θα πρέπει να συνεχίσει να κερδίζει.

«Ξεκινήσαμε από χθες (σ.σ προχθές) τις προπονήσεις ενόψει Ομόνοιας. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και το κάθε λάθος κοστίζει διπλά. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για λάθος, αφού λιγοστεύουν τα παιχνίδια. Πάμε στη Λευκωσία με ένα και μόνο στόχο στο μυαλό μας. Να κάνουμε εμείς το καθήκον μας και θα μας δοθούν οι ευκαιρίες. Το κίνητρο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Από τη στιγμή που παραμένουμε ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου, πρέπει να πάρουμε τη νίκη».

Keywords