Συγχαρητήρια Πούτιν-Μακρόν σε ΠτΔ για την επέτειο Ανεξαρτησίας

Με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος Πούτιν ανέφερε ότι «οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Κύπρου,

που βασίζονται σε καλές παραδοσιακές σχέσεις φιλίας, όπως επίσης και η πολιτιστική και πνευματική εγγύτητα, εκτιμούνται τα μέγιστα από τη χώρα μου. Είμαι βέβαιος ότι με τις κοινές μας προσπάθειες θα διασφαλίσουμε την περαιτέρω ενίσχυση της εποικοδομητικής διμερούς συνεργασίας μας σε διάφορους τομείς.

Θα ήθελα να επαναβεβαιώσω ότι η χώρα μας είναι o συνεπής υποστηρικτής της επίτευξης μιας δίκαιης, συνολικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, προς το συμφέρον ολόκληρου του πληθυσμού στο νησί. Αυτό θα ανταποκριθεί πλήρως στους σκοπούς της ενίσχυσης της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ευρώπη και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος Μακρόν ανέφερε ότι «η μακρά και πλούσια συνεργασία μας θα εντατικοποιηθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια αυτού του έτους σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ως μέρος της στρατηγικής ατζέντας που μας ενώνει.

Όπως γνωρίζετε, η Γαλλία στηρίζει την εξεύρεση δίκαιης, συνολικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, η οποία να συνάδει με τις συμφωνηθείσες αρχές των Ηνωμένων Εθνών και να είναι συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο, έτσι ώστε όλοι οι Κύπριοι να μπορέσουν τελικά να βρουν έναν τρόπο να ζουν μαζί σε ένα επανενωμένο νησί.

Επίσης, ελπίζω στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο. Ως μέλος της Ε.Ε., Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, και φίλη χώρα της Κύπρου, η Γαλλία είναι στη διάθεση των μερών για την επανέναρξη της διαδικασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα