Συγχαρητήρια Επιστολή Τουσκ σε Μπετέλ για επανεκλογή

Συγχαρητήρια επιστολή, απέστειλε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς τον Χαβιέ Μεπτέλ σχετικά με τον επαναδιορισμό του ως πρωθυπουργού του Λουξεμβούργο.

"Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τον επαναδιορισμό σας ως Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου", αναφέρει ο Ντ.Τουσκ.

"Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσουμε την εξαιρετική συνεργασία μας για να ανταποκριθούμε στις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο σε άμεσα θέματα όπως το Brexit όσο και σε πιο μακροπρόθεσμα, όπως ο τερματισμός της παράνομης μετανάστευσης, η πρόληψη της αλλαγής του κλίματος και

η προώθηση μιας ψηφιακής Ευρώπης", σημειώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμπληρώνοντας, "σε όλα τα θέματα όπου είμαι βέβαιος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βασιστεί στη συνεχή ενεργό και θετική συνεισφορά σας".

"Ανυπομονώ να σας συναντήσω κατά την προσεχή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου", καταλήγει.

O X.Mπεττέλ εκλέγεται Πρωθυπουργός για δεύτερη συνεχόμενη θητεία. Γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1973 στην πόλη του Λουξεμβούργου. Ο πατέρας του, ο Κλωντ ήταν έμπορος κρασιού και η μητέρα του, Ανιέλα, Γαλλίδα με ρωσική καταγωγή, μικρανιψιά του συνθέτη Sergei Rachmaninoff. Ο ίδιος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Δημόσιο και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στις Πολιτικές Επιστήμες και το Δημόσιο Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Nancy ΙΙ. Σπούδασε επίσης ναυτικό δίκαιο και κανονικό δίκαιο (το εσωτερικό δίκαιο της εκκλησίας) στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τέλος είναι επίτιμος διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο Sacred Heart του Λουξεμβούργου.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα