«Στοιχειώνει» τους γονείς το «σύνδρομο Πέππα» των παιδιών

Έντονα φαίνεται να προβληματίζονται οι γονείς στις ΗΠΑ με τη γνωστή παιδική τηλεοπτική σειρά «Πέππα το Γουρουνάκι».

Αμερικανοί γονείς ισχυρίζονται λοιπόν ότι τα παιδιά τους αναπτύσσουν βρετανική προφορά, παρακολουθώντας την αγαπημένη τους παιδική σειρά.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», πολλοί γονείς στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι τα παιδιά τους έχουν αποκτήσει βρετανική προφορά, αφότου ξεκίνησαν να παρακολουθούν το καρτούν που απεικονίζει την καθημερινότητα

μιας οικογένειας γουρουνιών σε μία φανταστική βρετανική πόλη.

Το καρτούν άρχισε να προβάλλεται στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2004.

Σε σχόλιό του στο Twitter, ένας Αμερικανός γονέας έγραψε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πέππα το Γουρουνάκι για την ελαφριά αλλά αξιολάτρευτη βρετανική προφορά που απέκτησε το παιδάκι μου».

Άλλος πάλι υποστήριξε ότι το να υιοθετούν τα παιδιά βρετανική προφορά, οφείλεται στο «σύνδρομο Πέππα». Όπως η μητέρα και συγγραφέας στις ΗΠΑ, Τζάνετ Μάνλεϊ.

Εκτός από την βρετανική προφορά, ορισμένοι γονείς επισημαίνουν πως τα παιδιά τους άρχισαν να μιλούν όπως ακριβώς οι χαρακτήρες της αγαπημένης τους εκπομπής.

Γράφοντας στο Twitter ένας χρήστης υποστήριξε: «Το παιδί μου δεν θα σταματήσει να μιλάει με προφορά ?????????».

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από ένα χρόνο, το Μάιο του 2018, η «Πέππα το Γουρουνάκι» απαγορεύθηκε σε έναν από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να καταγγέλλουν ότι το διάσημο βρετανικό καρτούν χρησιμοποιείται για «ανατρεπτικούς» σκοπούς.

Πηγή: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα