Στο Βελιγράδι αντιπροσωπεία της Βουλής

Αναχωρεί αύριο το πρωί για το Βελιγράδι αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων για να συμμετάσχει στην 13η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ), η οποία θα ασχοληθει΄με θέματα όπως η τρομοκρατία, οι εξελίξεις στη Μεσόγειο και οι κλιματικές αλλαγές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, την αντιπροσωπεία αποτελούν οι Βουλευτές Στέφανος Στεφάνου, Γιώργος Γεωργίου και Χρίστος

Ορφανίδης.

Κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, θα συζητηθούν θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των τριών Μονίμων Επιτροπών της ΚΣΜ, όπως η τρομοκρατία, οι πολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο, οι κλιματικές αλλαγές, η προώθηση του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, η εφαρμογή του Παγκόσμιου Συμφώνου για την Μετανάστευση και ο ρόλος των κοινοβουλίων στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ολομέλεια αναμένεται να εγκρίνει σχετικά Ψηφίσματα.

Στα πλαίσια της 13ης Ολομέλειας της ΚΣΜ, θα διεξαχθούν οι καθορισμένες ανά διετία εκλογές για ανάδειξη νέου Πρόεδρου και των Μελών του Προεδρείου της Συνέλευσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα