Στο τιμόνι επέστρεψαν οι οδηγοί λεωφορείων στη Λεμεσό

Τέλος στην ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό στη Λεμεσό.

Στο τιμόνι επέστρεψαν σήμερα οι οδηγοί λεωφορείων της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού.

Αποφάσισαν την άρση των απεργιακών μέτρων, έπειτα από πολύωρες διαβουλεύσεις, με τη μεσολάβηση των Υπουργών Μεταφορών και Εργασίας.

Η χρυσή τομή βρέθηκε κατά τη διάρκεια της τρίωρης σύσκεψης που κάλεσε εσπευσμένα η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η συναινετική πρόταση που κατέθεσε η Υπουργός Εργασίας, έγινε αποδεκτή τόσο από τις συντεχνίες των εργαζομένων, όσο και από την ηγεσία της Εταιρείας ΕΜΕΛ.

Σύμφωνα

με όσα από κοινού συμφωνήθηκαν, σήμερα θα καταβληθεί το υπόλοιπο της μισθοδοσίας για το μήνα Μάρτιο, ενώ από την 1η Απριλίου θα ικανοποιηθεί και το αίτημα των εργαζομένων για επαναφορά όλων των ωφελημάτων, που τους αποκόπηκαν το 2014, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στοιβαγμένα στο λιμάνι Λεμεσού είναι περισσότερα από χίλια εμπορευματοκιβώτια τα οποία θα έπρεπε να μεταφερθούν στην ενδοχώρα, εξαιτίας της χθεσινής 24ωρης στάσης εργασίας των μεταφορέων Α τρέιλερ.

Διαμαρτύρονται ότι δεν τους παρέχονται ικανοποιητικές υπηρεσίες στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να είναι χρονοβόρα η εξυπηρέτηση, πράγμα που τους δυσχεραίνει στο σύνολο της δουλειάς τους.

Σήμερα είναι προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών με τους Διευθυντές των διαχειριστριών εταιρειών που επικαλούνται όρο στις συμβάσεις που υπέγραψαν ο οποίος προβλέπει ότι ο χρόνος αναμονής μπορεί να φθάσει και τα 90 λεπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα