Στο σφυρί ο «πύργος» της Ζήνας Κάνθερ στον Πρόδρομο (vid)

Σε πλειστηριασμό βγαίνει αύριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Τράπεζας Κύπρου, ο «πύργος» της Ζήνας Κάνθερ και παρακείμενα χωράφια, τα οποία βρίσκονται στην τοποθεσία «Μαζί» στον Πρόδρομο.

Τα ακίνητα βρίσκονται περίπου 450 μέτρα βορειοδυτικά του ιστορικού ξενοδοχείου Βερεγγάρια, το οποίο επίσης βγαίνει αύριο στο σφυρί.

Το ακίνητο αποτελείται από δύο συνεχόμενα χωράφια και μία διώροφη κατοικία, έχει

ακανόνιστο σχήμα, επικλινή επιφάνεια και είναι περίκλειστο. Εφάπτεται

χωμάτινου δρόμου κατά μήκος του βορείου συνόρου. Εντός του ακινήτου υπάρχει διώροφο κτήριο με δύο υπόγεια. Το κτήριο είναι ηλικίας 50 χρονών περίπου, πετρόκτιστο και έχει εμβαδό 825τμ (650τμ περίπου εσωτερικοί χώροι και 175τμ περίπου καλυμμένες βεράντες). Επί πλέον υπάρχει βοηθητικό κτίριο

ηλικίας 40 χρόνων περίπου κατασκευασμένο από τούβλο και πέτρα, εμβαδού 200τμ περίπου. Εξωτερικά του κτιρίου υπάρχει πισίνα. Το ακίνητο έχει δικαίωμα

διάβασης από το ακίνητο με αρ. εγγραφής 0/4806, αναφέρεται στην περιγραφή.

Η επιφυλαχθείσα τιμή πώλησης του ακινήτου είναι στα €490.800.

Ποια ήταν η Ζήνα Κάνθερ

Γύρω από τη Ζήνα Κάνθερ είχε δημιουργηθεί ένας μύθος. Στο βιβλίο «Μια ζωή μέσα στον άνεμο» σκιαγραφείται η πολυτάραχη ζωή της. Γεννήθηκε γύρω στο 1930 στην Τάλα της Πάφου, όπου και πέρασε αρκετά δύσκολα χρόνια. Ακολούθησαν ωστόσο χρόνια χλιδής και πλούτου δίπλα στον πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία Κριστιάν Κάνθερ, τον οποίο παντρεύτηκε το 1952. Το 1967 απέκτησε, έπειτα από πνευματική υιοθεσία από τον Πρίγκιπα Παύλο Παλαιολόγο-Κριβέ τον τίτλο της Πριγκίπισσας ντε Τύρας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βιβλίο «από τον δικηγόρο του άντρα της έμαθε πως ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Ήταν διοικητής μεταλλείων και πετρελαιοπηγών σε πολλά μέρη. Τα καθαρά κέρδη ήταν τεράστια. Όμως, τα προβλήματα του αλκοολισμού στιγμάτιζαν της ζωή της. Ο σύζυγος έκανε μήνες σε κλινικές του εξωτερικού...».

Η φιλανθρωπική της δράση στην Κύπρο και στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού ήταν τεράστια. Χορήγησε σπίτια σε φτωχές οικογένειες και ορφανά, άνοιξε και συντήρησε τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα νεαρών κοριτσιών, σπούδασε παιδιά, επιχορήγησε την κατασκευή αθλητικών σταδίων και σωματίων. Θεωρείται η μεγαλύτερη ίσως ευεργέτιδα της Κύπρου.

H Kάνθερ απεβίωσε το 2012 σε σε ηλικία 85 ετών.

Η Cyprus from Air, απαθανάτισε μέσω drone το ακίνητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα