Στο νοσοκομείο μαθητές μετά από τροχαίο με λεωφορείο στη Λ/σο(pic)

Τροχαίο με λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν μαθητές, σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού- Πάφου στο ύψος του Τσιρείου σταδίου το απόγευμα της Παρασκευής (15/3).

Από την σύγκρουση κατέληξαν στο Νοσοκομείο Λεμεσού αρκετοί μαθητές του Λυκείου Έμπας, μια καθηγήτρια και ο οδηγός του λεωφορείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Σίγμα, Μάριο Ιγνατίου, το τροχαίο σημειώθηκε όταν ο οδηγός του λεωφορείου σε μια προσπάθεια να αποφύγει την σύγκρουση με πλατφόρμα μεταφοράς αυτοκινήτων κινήθηκε προς την πλευρά του κιγκλιδώματος στον αυτοκινητόδρομο, ενώ λίγο έλειψε να ανατραπεί. Τελικά,

ο οδηγός πρόλαβε να αντιδράσει και επανέφερε το λεωφορείο προς το δρόμο με αποτέλεσμα να κτυπήσει εκ νέου στην πλατφόρμα και να ακινητοποιηθεί.

Από τη σφοδρή σύγκρουση το λεωφορείο υπέστη εκτεταμένες ζημιές στο μπροστινό μέρος, ενώ μια καθηγήτρια τραυματίστηκε στην λεκάνη και στα πόδια. Επίσης, τραυματίστηκαν κάποιοι από τους μαθητές.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο της Τροχαίας Λεμεσού, Μιχάλη Μιχαήλ, στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 32 μαθητές και 3 καθηγητές που επέστρεφαν στηΝ Πάφο μετά από εκπαιδευτική εκδρομή στο Ινστιτούτο Κύπρου στην Λευκωσία.

Ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, το λεωφορείο προσέκρουσε σε προπορευόμενο φορτηγό- πλατφόρμα που μετέφερε όχημα λόγω μηχανικής βλάβης, με αποτέλεσμα να θρυμματιστεί ο ανεμοθώρακας του λεωφορείου και να ακινητοποιηθεί στη δεξιά λωρίδα.

Ο κ. Μιχαήλ είπε ότι την ώρα του ατυχήματος υπήρχε μποτιλιάρισμα στην περιοχή, ενώ ο δρόμος ήταν ολισθηρός λόγω των βροχών.

Ανέφερε, επίσης, ότι το μποτιλιάρισμα που παρατηρείται στους κυκλικούς κόμβους του παρακαμπτηρίου δρόμου της Λεμεσού και ειδικότερα στους κόμβους των Πολεμιδιών και της Αγίας Φύλας προκαλεί εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα στην τροχαία κίνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μαθητές είχαν επισκεφθεί την Λευκωσία μαζί με την καθηγήτρια του λαμβάνοντας μέρος σε σχολική δραστηριότητα για το μάθημα της Βιολογίας.

Μέχρι αυτή την ώρα κάποιοι από τους μαθητές βρίσκονται στο Νοσοκομείο Λεμεσού στο οποίο υποβάλλονται σε περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους και κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ευτυχώς δεν υπάρχουν πολύ σοβαροί τραυματισμοί.

Τα αίτια του τροχαίου διερευνά η Τροχαία Λεμεσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα