Στις κάλπες οι Αμμοχωστιανοί (ΦΩΤΟΣ)

Διεξάγονται σήμερα οι αναπληρωματικές δημαρχιακές εκλογές για την Αμμόχωστο, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Αλέξη Γαλανού. 
 

Οι κάλπες για την εκλογή νέου Δημάρχου Αμμοχώστου άνοιξαν στις 7.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 18.00, με μία ώρα διακοπή στις 12.00 το μεσημέρι. Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε τέσσερα εκλογικά κέντρα.

Μέχρι τις 20.00 το βράδυ αναμένεται να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα. Η ανακήρυξη του νέου Δημάρχου Αμμοχώστου

θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

Τη δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου διεκδικούν πέντε υποψήφιοι.

Ο Σίμος Ιωάννου, που υποστηρίζεται από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Συμμαχία Πολιτών, ο Νίκος Κάρουλλας, που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης, ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Ανδρέας Λόρδος και ο, επίσης, ανεξάρτητος, Γιώργος Σταυρή.

Η εκλογική αναμέτρηση διεξάγεται υπό το φόβο καταγραφής ενός νέου ρεκόρ αποχής, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε περίοδο θερινών διακοπών.

Το 2016 η προσέλευση έφτασε μόλις το 40%.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος για τη Δημαρχία Νίκος Κάρουλλας

Στη Λάρνακα, στο Γυμνάσιο Φανερωμένης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Κάρουλλας.

«Σήμερα είναι η μέρα της Αμμοχώστου, της πόλης της καρδιάς μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές όλων των υποψηφίων για τη Δημαρχία. Προσπάθησαν να φέρουν τους Αμμοχωστιανούς στην κάλπη, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα θέλουμε να αποδείξουμε ξανά ότι είμαστε για 45 χρόνια με μια βαλίτσα στο χέρι.

Αυτές τις βδομάδες έγινε μεγάλη προσπάθεια να θυμηθούμε την πραγματική μας ταυτότητα, την ταυτότητα του Αμμοχωστιανού. Να θυμίσουμε στους νέους ότι είμαστε 45 χρόνια σε αναμονή. Πάντα στην Αμμόχωστο θα επιστρέφουμε, καλή ψήφο», είπε ο κ.Κάρουλλας.    

Στη Λεμεσό άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Σίμος Ιωάννου

Στα Πάνω Πολεμίδια άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Σίμος Ιωάννου. «Σήμερα ψηφίζει η Αμμόχωστος. Να ψηφίσουμε για να δείξουμε ότι οι Αμμοχωστιανοί είναι ενωμένοι. Πρέπει να σταματήσουμε τα άνομα σχέδια τα οποία τεκταίνονται τον τελευταίο καιρό για τον πληθυσμό της πόλης. Να σταματήσουμε τη διχοτόμηση της Κύπρου.

Ο εποικισμός της Αμμοχώστου θα είναι το τέλος του Κυπριακού. Είμαι σίγουρος ότι και μετά την εκλογή του Δημάρχου όλη η Αμμόχωστος θα είναι μαζί για να δώσουμε τη μάχη εντός και εκτός Κύπρου. Πρέπει να γίνουν μεγάλες προσπάθειες και από τη δική μας πλευρά για να δείξουμε ότι θέλουμε λύση. Απευθύνομαι από ένα συμβολικό χώρο, τα Πάνω Πολεμίδια που είναι ο προσφυγικός συνοικισμός που φιλοξενεί τόσα χρόνια χιλιάδες προσφύγων», είπε μεταξύ άλλων ο Σίμος Ιωάννου.

Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για την κατεχόμενη γη μας, λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Λίνος Παπαγιάννης

Σήμερα είναι η ημέρα που οι Αμμοχωστιανοί θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος της πόλης, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για την κατεχόμενη γη μας.

Σε δηλώσεις του κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου, ο κ. Παπαγιάννης είπε ότι «θεωρώ ότι το δικό μας μήνυμα έχει γίνει ξεκάθαρο και ελπίζω να μπορούμε να αποδείξουμε και μετά το τέλος της ημέρας ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για την κατεχόμενή μας γη».

Ο κ. Παπαγιάννης ευχήθηκε καταληκτικά καλή ψήφο.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Ανδρέας Λόρδος 

Στο Δημαρχείο Λευκωσίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Ανδρέας Λόρδος. 

Έκκληση στους δημότες της Αμμοχώστου να προσέλθουν στις κάλπες απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Σταυρή 

Έκκληση προς όλους τους νόμιμους κατοίκους της Αμμοχώστου να προσέλθουν στις κάλπες για να αναδείξουν τον Δήμαρχο της κατεχόμενης επαρχίας, στις αναπληρωματικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα 25 Αυγούστου, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Αλέξη Γαλανού, απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Σταυρή.

«Καλώ όλους τους νόμιμους κάτοικους της Αμμοχώστου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να ψηφίσουν όποιον προτιμούν για το αξίωμα του Δημάρχου Αμμοχώστου» δήλωσε ο κ. Σταυρή εξερχόμενος του Δημαρχείου Αγλαντζιάς, όπου και ψήφισε.

Πρόσθεσε ότι στον αγώνα για επιστροφή «κανείς δεν περισσεύει, είμαστε όλοι μαζί, πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι για αυτά που έρχονται».

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Σταυρή, ευχήθηκε την επιστροφή στην Αμμόχωστο σε συνθήκες νομιμότητας, οικονομικής βιωσιμότητας και ασφάλειας.

Αμμοχωστιανοί που διαμένουν στην Πάφο έστειλαν τα δικά τους μηνύματα κατά την προσέλευσή τους στην κάλπη

Αμμοχωστιανοί που διαμένουν σήμερα στην Πάφο μίλησαν στο ΚΥΠΕ για τα συναισθήματα τους στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα, κατά την προσέλευσή τους στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου δημάρχου της κατεχόμενης πόλης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Βάσος Παπαϊακώβου ανέφερε πως γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και πως για χρόνια διέμενε στο εξωτερικό αρχικά ως φοιτητής και μετά ως πρόσφυγας. Στην συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Πάφο . Ψηφίζω είπε, σήμερα γιατί “είναι άδικο πάρα πολύ το γεγονός ότι η Αμμόχωστος είναι μια νεκρή πόλη και εμείς μπορούσαμε κάλλιστα να βρούμε κάποιο τρόπο να πάμε πίσω”. Σήμερα σημείωσε," εγώ ψηφίζω και ελπίζω ότι θα πάμε πίσω και αυτός είναι ο σκοπός που ήρθα εδώ" .

Ο επίσης Αμμοχωστιανός Νίκος Τσαπαλής σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ανέφερε πως σήμερα “είναι η μέρα της Δημοκρατίας για την Αμμόχωστο για την πόλη μας η οποία μας καρτερά και την οποία προσδοκούμε ότι θα επισκεφτούμε μια μέρα, ελεύθερη σε ένα καθεστώς που να επιτρέπει σ’ όλους τους κατοίκους της να την επισκέπτονται να την ζουν , να την κατοικούν και να την απολαμβάνουν, σ΄ όλους τους Κύπριους πολίτες “.

Είπε επίσης πως σήμερα ψηφίζει με συγκίνηση γιατί όπως είπε, αυτή η ψήφος αποτελεί μια διαδικασία «που ανανεώνει τη σύνδεση μας με τον  τόπο καταγωγής μας, με την Αμμόχωστο μας».

Συνολικά 1.184 εγγεγραμμένοι  ψηφοφόροι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην Επαρχία Πάφου για την εκλογή του νέου Δημάρχου Αμμοχώστου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως εκλογικό κέντρο λειτουργεί  στο Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’, στην αίθουσα καθηγητών όπου τοποθετήθηκαν  ο προεδρεύων και τρεις λειτουργοί. Μέχρι τις 08:00 το πρωί η προσέλευση είπε η Έπαρχος Πάφου ήταν μειωμένη αφού στις κάλπες προσήλθαν μόνο τρεις ψηφοφόροι ενώ σημείωσε η ψηφοφορία ξεκίνησε κανονικά .

Όπως ανέφερε η Έπαρχος Πάφου, οι ψηφοφόροι που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για την εκλογή του νέου Δημάρχου Αμμοχώστου είναι διασκορπισμένοι σε όλη την Πάφο, δηλαδή και στους τέσσερις Δήμους της Επαρχίας, αλλά και στις κοινότητες.

Ωστόσο, συνέχισε, οι περισσότεροι βρίσκονται στην ενορία Αγίου Θεοδώρου, μετά ακολουθεί ο Μούτταλος και στη συνέχεια η Γεροσκήπου. Στις υπόλοιπες κοινότητες πρόσθεσε, είναι μικρότεροι οι αριθμοί, δηλαδή σε κάποιες έξι ψηφοφόροι, σε άλλες 10, και στην Πόλη Χρυσοχούς 12.

Η είδηση ανανεώνεται 

Keywords
Τυχαία Θέματα