Στις ελεύθερες περιοχές Τ/κ πολιτικός για θεραπεία

Η συμφωνία δημοσίως αντιπολίτευσης – «κυβερνώντος» κόμματος στην ημερομηνία της διεξαγωγής «πρόωρων βουλευτικών εκλογών», θέμα που υπήρχε εδώ και μέρες στην επικαιρότητα, που ορίζεται για τις 7 Ιανουαρίου, κυριαρχεί στον τ/κ Τύπο σήμερα. Τα υπόλοιπα θέματα αφορούν μια «αστυνομική» επιχείρηση στην Κερύνεια για το ηλεκτρονικό στοίχημα, τη σύλληψη στην Κερύνεια ενός Πακιστανού που αναζητείται στις ελεύθερες περιοχές για δολοφονία και άλλα.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Θα υποβληθεί σε θεραπεία στον

νότο», γράφει ότι ο Ερκάν Εγμέζ, που είχε παραβιάσει στρατιωτική περιοχή στη Λουρουτζίνα και του απαγορεύθηκε γι’ αυτό η έξοδος από τη «χώρα», υπέβαλε αίτημα και το «δικαστήριο» ενέκρινε τη μετάβασή του στις ελεύθερες περιοχές για δύο μήνες για θεραπευτικούς λόγους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αντιπολίτευση και «κυβερνώντα» κόμματα συμφώνησαν στις 7 Ιανουαρίου για τη διεξαγωγή των «βουλευτικών εκλογών». Αλλού γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης επισκέφθηκε χθες το «ανώτατο δικαστήριο», στο πλαίσιο των επαφών του με τους «θεσμούς» του ψευδοκράτους.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Πρόταση για πρόωρες εκλογές στις 7 Ιανουαρίου», γράφει ότι σχετική πρόταση υπέβαλε δημοσίως ο πρόεδρος του ΡΤΚ, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση – πρόκληση του Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν του ΚΕΕ, ο οποίος απάντησε «με το καλό» (δηλαδή αποδέχθηκε). Αλλού γράφει ότι παγοποιήθηκε η εξέταση αιτημάτων για παραχώρηση αδειών μεταφοράς τουριστών και οι οδηγοί ταξί σταμάτησαν τις εκδηλώσεις τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ένας άντρας από το Πακιστάν, που είχε διαπράξει έγκλημα στις ελεύθερες περιοχές, διέφυγε στα κατεχόμενα και συνελήφθη στην Κερύνεια.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Ερχιουρμάν: Η πρότασή μας, 7 Ιανουαρίου. Οζγκιουργκιούν: Καλορίζικες», αναφέρει ότι ΚΕΕ και ΡΤΚ συμφώνησαν στην πιο κατάλληλη ημερομηνία για τις «πρόωρες βουλευτικές εκλογές» και η πρόταση του ΡΤΚ θα κατατεθεί στη «βουλή». Αλλού γράφει ότι η «αστυνομική διεύθυνση» Κερύνειας πραγματοποίησε ευρεία επιχείρηση για εντοπισμό ηλεκτρονικών στοιχημάτων που διήρκεσε μέχρι τις 5 το πρωί και συνελήφθησαν 50 άτομα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το «δικαστήριο» επέβαλε 5 χρόνια φυλάκιση σε άτομο που ήρθε με τουριστική βίζα στα κατεχόμενα και την πρώτη μέρα της άφιξής του διενήργησε ληστεία.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Έφοδος για το ηλεκτρονικό στοίχημα στην Κερύνεια», αναφέρει ότι μεταξύ των δεκάδων συλληφθέντων στη χθεσινοβραδινή επιχείρηση της «αστυνομίας» είναι και τέσσερις γνωστοί επιχειρηματίες, ενώ κατασχέθηκαν δεκάδες υπολογιστές και άλλο υλικό. Αλλού γράφει ότι ένα άτομο συνελήφθη για την υπόθεση υπεξαίρεσης 178.000 ΤΛ (44.500 ευρώ περίπου) από την καντίνα των κεντρικών φυλακών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η τοποθέτηση διαχωριστικού σε δρόμο κοντά στον κυκλικό κόμβο Κερύνειας προκαλεί προβλήματα και καθυστέρηση έως και 40 λεπτά στην τροχαία κίνηση και δημοσιεύει σχετική φωτογραφία.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Η ημερομηνία των εκλογών, 7 Ιανουαρίου», αναφέρει ότι η πρόταση από το ΡΤΚ για τη συγκεκριμένη ημερομηνία έγινε με βάση την προσδοκία ότι ο νέος «εκλογικός νόμος» θα περάσει από τη «βουλή» εντός Δεκεμβρίου. Αλλού γράφει ότι χάος επικρατεί στα σχολεία όπου εντοπίστηκαν τα κολοβακτηρίδια σε ντεπόζιτα νερού, τα οποία αδειάζουν για να καθαρίσουν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπάρχει ο ισχυρισμός πως ο τουρκικός στρατός θα παραδώσει στο «υπουργείο τουρισμού» το σημείο Λαγκούνα στην Αμμόχωστο που είχε υπό τον έλεγχό του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα