Στις 9 Μαρτίου η δίκη 2 προσώπων για κλοπές στην Πάφο

Την 9η Μαρτίου 2018 όρισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για ακρόαση αναφορικά με υπόθεση κλοπών από σταθμευμένα οχήματα στη Πάφο.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που έχουν αφεθεί ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους, προσήχθησαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, ωστόσο η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αναβλήθηκε εκ νέου.

Κατηγορούνται για κλοπές από σταθμευμένα οχήματα, κακόβουλη ζημιά και παράνομη κατοχή περιουσίας, αδικήματα που διαπράχθηκαν στην Κάτω Πάφο στις αρχές Μαΐου

2017.

Σε προηγούμενη δικάσιμο η κατηγορούσα αρχή αιτήθηκε την κράτηση των δύο κατηγορουμένων μέχρι τη δίκη τους, γιατί, όπως υποστήριξε, υπήρχε πιθανότητα οι κατηγορούμενοι να μην εμφανιστούν στη δίκη τους, να φυγοδικήσουν και γιατί υπήρχε η πιθανότητα διάπραξης από τους κατηγορούμενους παρόμοιων αδικημάτων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, δικηγόροι Άρτεμις Σαββίδου και Γεώργιος Πίτρος, έφεραν ένσταση στο αίτημα της κατηγορούσας αρχής αναφερόμενοι στον κατ’ εξαίρεση χαρακτήρα της κράτησης ατόμου χωρίς προηγουμένως να καταδικαστεί και υποστηρίζοντας πως η παρουσία των κατηγορουμένων στη δίκη τους θα μπορούσε να εξασφαλιστεί με όρους.

Το δικαστήριο αποφάσισε εκ νέου σήμερα την απόλυση των κατηγορουμένων με όρους, δηλαδή, την κατάθεση μετρητών, την υπογραφή καθημερινώς σε αστυνομικό σταθμό, την τοποθέτηση του ονόματός τους στον κατάλογο προσώπων των οποίων η έξοδος από τη Δημοκρατία απαγορεύεται, και την παράδοση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων στις αρχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα