Στη Βουλή το πόρισμα για τον Στυλιανό – Απεργούν στο Γρ. Ευημερίας

Τις ευθύνες και τις παραλείψεις στην υπόθεση του θανάτου του 15χρονου Στυλιανού θα εξετάσει σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην οποία θα παραδοθεί το πόρισμα – καταπέλτης της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Η συζήτηση είναι προγραμματισμένη για τις 11:30, παρουσία της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου και του Αρχηγού της Αστυνομίας, Κύπρου Μιχαηλίδη.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν, επίσης, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας,

εκπρόσωποι των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, του Υπουργείου Παιδείας, της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Hope for Children».

Υπενθυμίζεται ότι η Επίτροπος Διοικήσεως επιρρίπτει ευθύνες σε Λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας, μέλη της Αστυνομίας και τον πατέρα του άτυχου παιδιού.

Μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, τόσο η ηγεσία της Αστυνομίας, όσο και η Υπουργός Εργασίας διέταξαν έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες.

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αναζητά η Νομική Υπηρεσία.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι του Γραφείου Ευημερίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη θυματοποίηση, όπως υποστηρίζουν, των 4 συναδέλφων τους, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την Υπουργό Εργασίας, κατέρχονται σήμερα σε 24ωρη απεργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα