Στη Βουλή οι Εκπ. Οργανώσεις – Ευχαριστίες προς Συλλούρη (pic)

Την ικανοποίησή του για τη χθεσινή, θετική κατάληξη στον τομέα της Παιδείας, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει τώρα να ξεκινήσει ο διάλογος για την αναβάθμιση της Παιδείας και του δημόσιου σχολείου.

«Με ένα σωστό διάλογο, στη βάση συγκεκριμένων μελετών, μπορούμε να έχουμε μια Παιδεία αντάξια των νέων μας», σημείωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Βουλή θα βοηθήσει προς αυτή

την κατεύθυνση, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το δικαίωμα καθορισμού της ημερήσιας διάταξης το έχει η κυβέρνηση και η Βουλή θα συμβάλει γύρω από αυτό τον άξονα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους ευχαρίστησε τον Δ. Συλλούρη για τις προσπάθειες που κατέβαλε για εκτόνωση της κρίσης με τη σύγκληση των Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Βουλής για την θετική συμβολή του στο σπάσιμο του αδιεξόδου στην Παιδεία. Ικανοποίηση για την κατάληξη εξέφρασε ο ΠτΒ. pic.twitter.com/jWwqjFE97p

— Δημήτρης Συλλούρης (@Syllouris) September 27, 2018

«Το βασικό αίτημα είναι η κατοχύρωση του θεσμικού διαλόγου και η διαβούλευση, κι αυτό πετύχαμε», σημείωσε ο κ. Σωκράτους.

Ο κ. Φυλακτού, με τη σειρά του, σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής συνέβαλε καταλυτικά για να βρεθεί διέξοδο στο αδιέξοδο. Την ίδια ώρα, τόνισε ότι σημαντικός είναι ο ρόλος της Βουλής, γιατί από αυτήν θα περάσουν τα νομοσχέδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα