Στη Μάλτα στο πλαίσιο προώθησης στρατηγικής εμβολιασμών η Κυριακίδου

Επίσκεψη στη Βαλέτα της Μάλτας, στο πλαίσιο της προώθησης της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους εμβολιασμούς, πραγματοποιεί την Πέμπτη η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Η Επίτροπος Κυριακίδου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και Υπουργό Υγείας της χώρας Κρις Φερν, με τον οποίο θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία του COVID-19, μεταξύ άλλων όσον αφορά την στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια και την πορεία των εμβολιασμών στη Μάλτα.

Θα συζητήσουν ακόμα

την πρόοδο των προτάσεων της Κομισιόν για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου.

Στη συνέχεια η Επίτροπος Κυριακίδου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο εμβολιαστικό κέντρο University Gateway και στο Ογκολογικό Κέντρο Sir Anthony Mamo.

Σε δήλωσή της ενόψει της επίσκεψης, η κ. Κυριακίδου επεσήμανε πως η Μάλτα βρίσκεται μεταξύ των χωρών με τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού, έχοντας φτάσει στον εμβολιασμό 93% των ενηλίκων, εκ των οποίων το 71% έχει επίσης λάβει ενισχυτική δόση.

Η κ. Κυριακίδου πρόσθεσε πως καθώς η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία αυξάνοντας τη σημασία της συνέχισης των εμβολιασμών, επισημαίνοντας πως «είναι επίσης σημαντικό να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις του COVID-19 σε άλλες μεγάλες προκλήσεις στον τομέα της υγείας όπως τον καρκίνο», παραπέμποντας στον σχεδιασμό της ΕΕ για καταπολέμηση της νόσου και στο ότι αποτελεί μέρος της ευρύτερης δέσμευσης για δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας «η οποία προστατεύει την υγεία των πολιτών μας» όπως είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα