Σταθερά σε ανοδική πορεία η αγορά των ΗΑΕ, λέει ο Υφυπουργός Τουρισμού

Σε σταθερά ανοδική πορεία βρίσκεται η τουριστική αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) για την Κύπρο δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, τονίζοντας πως οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας αξίζουν περισσότερης προσοχής.

Σε δήλωσή του με αφορμή την ολοκλήρωση των συναντήσεων τόσο στην τουριστική έκθεση Arabian Travel Market, όσο και του AIM

Congress, ο κ. Κουμής είπε πως κατά τις επαφές του συζητήθηκε το ενδεχόμενο νέων δράσεων προώθησης, οι οποίες «σίγουρα πλέον οδεύουν σε πορεία υλοποίησης».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υφυπουργείου, ο κ. Κουμής επικεφαλής αποστολής του Υφυπουργείου συμμετείχε στην τουριστική έκθεση Arabian Travel Market 2024 στο Dubai, με συνεκθέτες εταίρους της τουριστικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες με στόχο την αύξηση των τουριστικών ροών από τα ΗΑΕ και τις χώρες της Μέσης Ανατολής γενικότερα, αλλά και την ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της χώρας μας, με υφιστάμενους και νέους προορισμούς. Συγκεκριμένα έγιναν συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών Jazeera, Gulf Air και Air India.

Ακολούθησε συμμετοχή στο 13ο Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο “AIM Congress 2024” στο Άμπου Ντάμπι, με κύριο θέμα ”Adapting to a changing investment landscape: harnessing new potential for global economic development“, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Εμπορίου των ΗΑΕ, Τάνι μπιν Αχμέντ Αλ Ζεγιούντι, με τον οποίο ο Υφυπουργός Τουρισμού είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Στο πλαίσιο του AIM Congress 2024, η κυπριακή αποστολή, υπό την αιγίδα του Υφυπουργού, πραγματοποίησε  συναντήσεις ως επίσης και επαφές δικτύωσης με κορυφαία στελέχη εταίρων του τομέα του τουρισμού και επενδύσεων. Το Υφυπουργείο χαρακτηρίζει ως εξαιρετικά σημαντική τη συνάντηση με τον επικεφαλής του Διεθνούς Συμβουλίου Επενδυτών “International Investors Council” των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αξιωματούχους της μονάδας διεύθυνσης επενδύσεων  του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UN Tourism).

Σε δήλωσή του, ο κ. Κουμή είπε πως «είναι σημαντικό που άλλη μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αγορά για τη χώρα μας, παραμένει σταθερά σε ανοδική πορεία.

«Πέρσι καταγράφηκε άνοδος στις αφίξεις της τάξης του 14% από τα ΗΑΕ, και με ικανοποίηση διαβλέπουμε ότι είναι εφικτό να καταγραφεί και εφέτος αξιοπρόσεκτη άνοδος», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια των επαφών εκείνο που πρωτίστως εξετάσαμε ήταν η προοπτική του επόμενου έτους ή καλύτερα των επόμενων ετών.

«Τόσο οι χώρες της Μέσης Ανατολής, όσο και οι χώρες της Ασίας αξίζουν αναμφίβολα περισσότερης προσοχής», είπε, προσθέτοντας ότι «έχουμε συζητήσει το ενδεχόμενο νέων δράσεων προώθησης και σίγουρα πλέον οδεύουν σε πορεία υλοποίησης».

Σε σχέση με την αγορά της Ινδίας, ο κ. Κουμή είπε πως υπάρχει ενδιαφέρον για το εγγύς μέλλον, αλλά πολλά εξαρτώνται και από τα εξελικτικά πλάνα που τρέχουν εντός των εταιρειών που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για τη χώρα μας.

«Από τη δική μας πλευράς», συνέχισε, «το μόνο σίγουρο είναι ότι προχωράμε με πλάνο ενδυνάμωσης της ζήτησης από τη συγκεκριμένη χώρα, με ξεκάθαρη στόχευση σε κάποιες ειδικές μορφές τουρισμού».

Αναφορικά με τον τομέα των επενδύσεων, ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε πως έγιναν σημαντικές επαφές κατά τη διάρκεια του Annual Investment Meeting, κατά τις οποίες επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά ότι δύναται να προκύψουν στρατηγικές συνεργασίες με τα ΗΑΕ στον τομέα των επενδύσεων.

«Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική τη συνάντηση με το International Investors Council της χώρας καθώς επίσης και  το γεγονός ότι τέθηκαν οι βάσεις για την έναρξη μίας καλής συνεργασίας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σταθερά, ΗΑΕ, Υφυπουργός Τουρισμού,stathera, iae, yfypourgos tourismou