Στα κατεχόμενα η Υπ.Εμπορίου της Τουρκίας και αντιπροσωπεία της Εθνοσυνέλευσης

Στα κατεχόμενα βρίσκεται από χθες, Πέμπτη, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ενώ σήμερα φτάνει η Τουρκάλα Υπουργός Εμπορίου, Ρουχσάρ Πεκτζιάν, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών της Τουρκίας είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με τον «πρόεδρο» της «βουλής», τον «υπουργό εξωτερικών» και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επανέλαβε ότι η διεθνής κοινότητα άρχισε να καταλαβαίνει πλέον την νέα

του πολιτική στο Κυπριακό και πως μπορεί να γίνει μια συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο κι αυτό θα είναι σημαντικό για την σταθερότητα στο νησί και την περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών, Ακλίγ Τσιαγατάι Κιλίτς, μίλησε για «δίκαιο αγώνα του τ/κ λαού» λέγοντας ότι η τουρκική Εθνοσυνέλευση αναλαμβάνει τις ευθύνες της και είναι δίπλα στο ψευδοκράτος και τους Τ/κ.

Πρόκειται, πρόσθεσε, για μια επίσκεψη που θα γινόταν πιο νωρίς, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Σήμερα, η τουρκική αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με την «επιτροπή εξωτερικών» της «βουλής» και συζήτησαν, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, κοινές ενέργειες για τις εξωτερικές σχέσεις των δύο κοινοβουλίων – όπως αναφέρεται – ενώ αντάλλαξαν απόψεις για την εκπροσώπηση των Τ/κ «βουλευτών» στην ΚΣΣΕ και άλλες πλατφόρμες.

Την τουρκική αντιπροσωπεία απαρτίζουν οι Βουλευτές Ακλίγ Τσιαγατάι Κιλίτς, Ασουμάν Ερντογάν, Μεχμέτ Γκιουζέλμανσούρ, Ισμαήλ Οζντεμίρ και Αϊντίν Αντνάν Σεζγκίν.

Η Υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας θα παρακαθίσει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους σχετικών με το εμπόριο φορέων στα κατεχόμενα, για θέματα που αφορούν τελωνειακά ζητήματα αλλά και το εμπόριο προϊόντων που παράγονται στα κατεχόμενα, μέσω Τουρκίας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τ/κ δημοσιεύματα, αναμένεται να επικαιροποιηθεί και η «συμφωνία για το παράκτιο εμπόριο» μεταξύ Τουρκίας – ψευδοκράτους.

Η Τουρκάλα Υπουργός θα έχει συζητήσεις με τον «υπουργό οικονομίας και ενέργειας» Ερχάν Αρικλί, ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει πως θα αναζητήσουν τρόπους άρσης των εμποδίων εξαγωγών του χαλουμιού, αλλά και άλλων τ/κ προϊόντων, μέσω της Τουρκίας στην Βρετανία, καθώς οι δύο χώρες υπέγραψαν εμπορική συμφωνία μετά το Brexit.

Στην τουρκική αντιπροσωπεία με την Υπουργό συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Πρόεδροι της Ένωσης Χρηματιστηρίων Τουρκίας, της Ένωσης Τούρκων Επιχειρηματιών, του Συνδέσμου Εξαγωγών Τουρκίας, της Συνομοσπονδίας Εμπόρων και Καταστηματαρχών, της Κεντρικής Ένωσης Συνεργατικών Ενώσεων Εμπόρων και Βιομηχάνων.

Πηγή:  ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα