Στα χέρια Παπαδάκη οι καταγγελίες της ΕΔΕΚ - «Θα μιλήσω με τον δικηγόρο μου»

Στα χέρια του Δημήτρη Παπαδάκη βρίσκονται από την Κυριακή (1/12) οι καταγγελίες για τις οποίες ενδέχεται να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΔΕΚ.

«Δεν θέλω να προβώ σε οποιοδήποτε σχόλιο στην παρούσα φάση. Θα μιλήσω με τον δικηγόρο μου και θα απαντήσω συνολικά», ήταν το σχόλιο του κ. Παπαδάκη στο Sigmalive.

Ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, πρέπει να απαντήσει

στις καταγγελίες που αντιμετωπίζει μέχρι την ερχόμενη βδομάδα. Ακολούθως, ο ερευνών λειτουργός του κόμματος, Κωστής Ευσταθίου, μελετώντας τις απαντήσεις του κ. Παπαδάκη, θα αποστείλει την εισήγηση του προς το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ.

Με τη σειρά του, το Πολιτικό Γραφείο, θα αποφασίσει εάν ο κ. Παπαδάκης θα παραπεμφθεί ή όχι το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Οι επιλογές που έχει ενώπιόν του το Πειθαρχικό είναι οι εξής: 1) Αθώωση από τις κατηγορίες, 2) Επίπληξη, 3) Αποκλεισμό συμμετοχής από συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων, 4) Προσωρινή αποβολή, και 5) Διαγραφή από το κίνημα.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η «Σ» στις 17 Νοεμβρίου η βασική διαφωνία, η οποία οδήγησε και τον Πρόεδρο του κινήματος να εκκινήσει διαδικασίες παραπομπής του Παπαδάκη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, έγκειται στη διαχείριση ενός μηνιαίου κονδυλίου, της τάξεως των 24.943 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το σχετικό κονδύλι χρησιμοποιείται από τον ευρωβουλευτή για την πρόσληψη προσωπικού – κοινοβουλευτικών βοηθών τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στη χώρα εκλογής του, χωρίς, όμως να καταβάλλεται στον ίδιο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι έξι υποψήφιοι του κινήματος υπέγραψαν προεκλογικά εσωτερική συμφωνία ότι, σε περίπτωση εκλογής τους, το κονδύλι αυτό και κατ’ επέκτασιν η αρμοδιότητα πρόσληψης και εγκατάστασης προσωπικού μετατίθεται στο κόμμα κι όχι στον ευρωβουλευτή.

Τη σχετική εσωτερική προεκλογική συμφωνία φέρεται να την έχει υπογράψει κι ο Δημήτρης Παπαδάκης, την οποία, ωστόσο, δεν φαίνεται να τηρεί.

Ο ευρωβουλευτής του κινήματος φέρεται να προβάλλει το επιχείρημα των ασφυκτικών ελέγχων της Ε.Ε. ως προς την προβλεπόμενη διαχείριση του κονδυλίου και του ενδεχομένου παρατυπίας στην περίπτωση που εφαρμόσει τη συμφωνία που υπέγραψε με το κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα