Στα άκρα η ένταση μεταξύ Μαλαισίας και Βορείου Κορέας

Ο αρχηγός της αστυνομίας στη Μαλαισία δήλωσε ότι αναζητούνται τρεις ύποπτοι Βορειοκορεάτες για την υπόθεση της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ενώ αυτοί κρύβονται στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας.

Παράλληλα ο ίδιος, τόνισε ότι οι αρχές της Βόρειας Κορέας δεν συνεργάζονται με τη Μαλαισία στην παραπάνω υπόθεση, ενώ οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας εκφράζουν τη βεβαιότητα τους ότι θα πάρουν δείγματα DNA, από τους συγγενείς του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας έχουν αποκλείσει την πρεσβεία
της Βόρειας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ, προκειμένου να εξακριβώσουν τον ακριβή αριθμό των αξιωματούχων που παραμένουν στο εσωτερικό της, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών της χώρας.

Η διπλωματική ένταση μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώνεται μετά τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλή αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

“Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τη φυσική παρουσία όλου του προσωπικού της πρεσβείας,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός των Εσωτερικών, Νουρ Τζαζλάν Μοχάμεντ, στους δημοσιογράφους, έξω από την πρεσβεία. Παράλληλα, δήλωσε ότι δε θα επιτραπεί στο προσωπικό της πρεσβείας να την εγκαταλείψει “μέχρι να είμαστε βέβαιοι για τον ακριβή αριθμό τους, αλλά και για το που βρίσκονται οι ίδιοι,” τόνισε.

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε στους πολίτες της Μαλαισίας που βρίσκονται στο έδαφος της, να την εγκαταλείψουν αναγκάζοντας τη Μαλαισία να προχωρήσει στην εφαρμογή αντιμέτρων, ενώ η αστυνομία στην Κουάλα Λουμπούρ προσπαθεί να εντοπίσει και να ανακρίνει τρεις υπόπτους για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, οι οποίοι σύμφωνα με τις αρχές, κρύβονται εντός της πρεσβείας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα