Σοκαριστικό "πρωταπριλιάτικο" για Φέντερερ!

Η ιστοσελίδα tennisnews.gr που ασχολείται μόνο με θέματα που αφορούν το τένις, έχει σκεφτεί ένα πολύ ωραίο πρωταπριλιάτικο που αρχικά άφησε άφωνους τους φίλους του Ρότζερ Φέντερερ. Το... πρωταπριλιάτικο ψέμα τόνιζε ότι ο Ελβετός απέσυρε την συμμετοχή του από τον Wimbledon...

Διαβάστε το δικό τους πρωταπριλιάτικο:

Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, ο Roger Federer

θα απουσιάσει από το Wimbledon, καθώς μετά από το Roland Garros, o Ελβετός απέσυρε τη συμμετοχή του και από το βρετανικό Grand Slam πριν από λίγα μόλις λεπτά! Διαβάστε τα τρομερά αίτια μιας απόφασης που θα προκαλέσει μεγάλη συζήτηση.

Άσχημα είναι τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο του Roger Federer, όχι για τον ίδιο τον Ελβετό, αλλά για τους θαυμαστές του, που ανυπομονούν να τον δουν και πάλι να αγωνίζεται. Λίγες ημέρες μετά την απόφασή του να προσπεράσει το Roland Garros για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ο Ελβετός ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί ούτε στο Wimbledon!

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων έχει 19 συνεχόμενες παρουσίες στο Wimbledon, από το 1999 έως το 2017. Ο λόγος της φετινής του, τεράστιας απουσίας, δεν είναι κάποιος τραυματισμός, αλλά μια καθαρά προσωπική απόφαση, που θα συζητηθεί.

"Είναι μια περίεργη χρονιά. Ο Novak (Djokovic) περνάει κρίση και νομίζω είναι ξεκάθαρο πως ο Rafa (Nadal) θα τα δώσει όλα στο χώμα, για να υπερασπιστεί τους τίτλους του. Όσο για τον Andy (Murray), δεν ξέρω καν που βρίσκεται. Δεν μου άρεσε το περσινό Wimbledon. Ήταν θαυμάσιο που κέρδισα, αλλά χωρίς τους Rafa και Novak αρχίζω και χάνω το ενδιαφέρον μου. Αν κερδίσω για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χωρίς να χάσω σετ, νομίζω πως το επόμενο πράγμα που θα κάνω είναι να ανακοινώσω το τέλος της επαγγελματικής μου καριέρας, κάτι που δεν θέλω να συμβεί ακόμα", δήλωσε ο Federer, ο οποίος θέλει να δώσει και λίγο χώρο στους Next Gen παίκτες, με την απόφαση αυτή.

"Θα ήθελα να δω ένα νέο πρόσωπο να κερδίζει στο Wimbledon. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που δεν κέρδισε κάποιος από εμάς τους τέσσερις. Θέλω η απουσία μου να ενθαρρύνει τα νέα παιδιά, γιατί πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα για τους παίκτες της νέας γενιάς να κατακτήσουν ένα major."

Κλείνοντας, ο πολυνίκης του Wimbledon (με 8 τίτλους), ξεκαθάρισε πως δεν θα βρίσκεται καν στο Λονδίνο εκείνες τις ημέρες, καθώς θέλει να αξιοποιήσει το μεγάλο κενό που προκύπτει με επιπλέον διακοπές, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρακολουθήσει κάποιους αγώνες από την τηλεόραση.

"Νομίζω πως είναι μια καλή ευκαιρία να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου. Θέλω να επισκεφτώ ξανά την Ελλάδα. Δεν έχω πάει ποτέ εκεί το καλοκαίρι και έχω ακούσει τα καλύτερα. Θα ήθελα να πάω στα ελληνικά νησιά και να μοιραστώ μερικές μοναδικές εμπειρίες με τα παιδιά μου. Πιθανότατα θα βλέπω κάποιους αγώνες στο ξενοδοχείο το βράδυ, όταν θα κοιμούνται τα παιδιά και θα χαλαρώνω. Μπορεί και όχι. Έχω ακούσει ιστορίες για τη νυχτερινή ζωή εκεί."

Λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση του Ελβετού, η είδηση αναπαράχθηκε στα social media και μάλιστα αναπτύχθηκε μια έντονη φημολογία, που υποστηρίζει πως ο πραγματικός λόγος της απουσίας του Federer είναι μποϊκοτάζ προς το βρετανικό Grand Slam, επειδή το αίτημά του να αγωνιστεί με το γνωστό κόκκινο λογότυπο της Barilla, δεν έγινε δεκτό.

Κάποιες άλλες πηγές, αναφέρουν πως η πραγματική διαφωνία των δυο πλευρών, ήρθε όταν οι διοργανωτές του Wimbledon γνωστοποίησαν στον Federer πως τις ημέρες που θα αγωνίζεται στο Centre Court, θα μπορεί να έχει στο box του μόνο 3 μέλη της οικογένειάς του, καθώς 5 "βασιλικά" μέλη δεν επιτρέπεται να βρίσκονται κάπου αλλού από το Royal Box.

Προσπαθώντας να διερευνήσει την υπόθεση, το tennisnews.gr επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου του Wimbledon, όμως στο e-mail μας στα Αγγλικά υπήρξε ένα συντακτικό λάθος και δεχτήκαμε block σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καλό μήνα!

Keywords
Τυχαία Θέματα