Σοκαρισμένοι στο CNN με στάση Τουρκίας για επεισόδια στο Καπιτώλιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια αξιοσημείωτη παρατήρηση για την Τουρκία έκαναν οι παρουσιαστές του CNN  ενώ μετέδιδαν την ανησυχία διάφορων ηγετών και συμμάχων των ΗΠΑ για την εισβολή υποστηρικτών του Τραμπ  στο Καπιτώλιο.

Συγκεκριμένα ο παρουσιαστής είπε πως, «δεν είναι μόνο οι σύμμαχοί μας που παρακολουθούν αλλά και οι εχθροί μας και οι χώρες που δεν στηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία»

Τον λόγο λαμβάνει η ανταποκρίτρια Clarissa Ward η οποία σημειώνει αρχικά «Δεν είναι ασφαλώς εχθρός μας αλλά υπήρχαν εντάσεις στις σχέσεις μας κατά

την διάρκεια Προεδρίας του Ερντογάν.» Ακολούθως διαβάζει σοκαρισμένη το μήνυμα που εξέδωσε η Τουρκία που καλούσε μεταξύ άλλων Τούρκους  στις ΗΠΑ να είναι προσεκτικοί και είπε πως το ύφος της ανακοίνωσης είναι σαν οδηγία του ΟΗΕ σε χώρα της Μέσης Ανατολής. 

«Είναι εκπληκτικό να βλέπουμε μια τέτοια δήλωση από μια χώρα όπως η Τουρκία να προειδοποιεί τους πολίτες της που βρίσκονται στην Ουάσιγκτον», είπε.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έγραφε:

«Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, οι οποίες εξελίχθηκαν σε έφοδο στο Καπιτώλιο από διαδηλωτές σήμερα.

Καλούμε όλες τις πλευρές στις ΗΠΑ να συμπεριφερθούν με κοινή λογική και να επιδείξουν ψυχραιμία.

Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν αυτήν την εσωτερική πολιτική κρίση με ωριμότητα.

Συνιστούμε στους πολίτες μας στις ΗΠΑ να μείνουν μακριά μέρη με συνωστισμό και πραγματοποίησης διαδηλώσεων».

Διαβάστε επίσης: Καταδικάζουν τα κράτη, η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ τα επεισόδια στο Καπιτώλειο

Την ίδια ώρα συνεχίζονται o Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Μustafa Sentop, γράφει ειρωνικά στο twitter.«Παρακολουθούμε τα γεγονότα στις ΗΠΑ με ανησυχία και καλούμε όλες τις πλευρές να ηρεμήσουν. Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται πάντα στο πλαίσιο του νόμου και της δημοκρατίας. Ως Τουρκία, είμαστε πάντα υπέρ του νόμου και της δημοκρατίας και το συνιστούμε σε όλους».

We follow the events in the USA with concern and invite the parties to calmness. We believe that problems will always be solved within law and democracy. As Turkey, we have always been in favor of the law and democracy and we recommend it to everyone.

— Prof. Dr. Mustafa Şentop (@MustafaSentop) January 6, 2021

Παράλληλα, ένας από τους στενούς σύμβουλος του Ερντογάν , ο Yigit Bulut, σχολιάζοντας τα γεγονότα στο Twitter, τα χαρακτηρίζει ως εμφύλιο πόλεμο, λέει ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ βρίσκονται σε ταχεία πτώση, προβλέπει το θάνατο του ΝΑΤΟ, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι η Τουρκία γίνεται μία από τις τρεις υπερδυνάμεις σε μια νέα παγκόσμια τάξη.

Διαβάστε επίσης: Yeni Safak: Ετοιμαστείτε για την τουρκική καταιγίδα μετά την πανδημία το 2021

Keywords
Τυχαία Θέματα