ΣΙζόπουλος: Υποθετικά τα σενάρια για αισιοδοξία στο Κυπριακό

Σε υποθετικά σενάρια και όχι σε πραγματικά γεγονότα φαίνεται να στηρίζεται η εικόνα αισιοδοξίας που επιχειρείται να καλλιεργηθεί για δήθεν λύση του Κυπριακού προβλήματος εντός του 2016, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Ο κ. Σιζόπουλος εξέφρασε τη θέση πως η μόνη ρεαλιστική προοπτική για επίτευξη λύσης είναι η σταθερή διεκδίκηση της πλήρους κατοχύρωσης των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων

και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Σε δηλώσεις του, στη Λεμεσό, ο κ.Σιζόπουλος διερωτήθηκε πως είναι δυνατό να καλλιεργείται ένα τέτοιο αισιόδοξο κλίμα την ώρα που η Τουρκία διεκδικεί στρατιωτική βάση στην Κύπρο μετά τη λύση, όταν προχωρεί σε σταδιακή ενσωμάτωση των κατεχομένων με τον παράνομο αγωγό νερού και όταν ασκεί πιέσεις για να παραχωρηθούν πρόσθετες «υπηκοότητες» του ψευδοκράτους, σε έποικους.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, ο Τ/κ ηγέτης διεκδικεί γεωγραφικό διαχωρισμό, εγγυημένες πλειοψηφίες πληθυσμού και γης, περιορισμό στην άσκηση πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παραμονή τουρκικών εγγυήσεων.

"Το Πασχαλινό μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ένα και συγκεκριμένο", είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, προσθέτοντας πως η μόνη ρεαλιστική προοπτική για την επίτευξη δημοκρατικής και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, στο συντομότερο δυνατό χρόνο, είναι η σταθερή διεκδίκηση της πλήρους κατοχύρωσης των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, χωρίς παρεκκλίσεις και ακρωτηριασμούς, σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια, στο πλαίσιο της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα