Σιζόπουλος: Αναστολή της Κάρτας Φιλάθλου για έναν χρόνο

Πρόταση για αναστολή του μέτρου της Κάρτας Φιλάθλου για το υπόλοιπο της σεζόν, καθώς και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ώστε να υπάρξει διάλογος για τον καλύτερο τρόπο εφαρμογής του μέτρου, αλλά και για να γίνουν βελτιωτικά έργα στα γήπεδα, κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος στον Πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΠ,

ο κ. Σιζόπουλος είπε πως το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η κάρτα φιλάθλου, προσθέτοντας ότι υπήρξε και ενημέρωση για την απόφαση της ΚΟΠ να αναστείλει το Πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας. Τόνισε πως αυτή η απόφαση αποτελεί ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση για εξυγίανση του κυπριακού ποδοσφαίρου, έτσι ώστε να μην εκτίθεται διεθνώς η Κύπρος με στημένα παιγνίδια.

Σε σχέση με το θέμα της κάρτας φιλάθλου, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως έχουν καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για το πώς θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία. Το πιο βασικό, όπως σημείωσε, για να μπορέσουν να δημιουργηθούν οι σωστές συνθήκες ώστε να επιστρέψουν στα γήπεδα οι φίλαθλοι με κοσμιότητα και ευπρέπεια, να μετατραπούν τα γήπεδα σε πιο φιλικούς χώρους για την οικογένεια και παράλληλα να υπάρξει στήριξη προς τα σωματεία, θα πρέπει για κάποιο χρονικό διάστημα να ανασταλεί το μέτρο με την Κάρτα Φιλάθλου.

Με αυτό τον τρόπο, πρόσθεσε, θα δοθεί η δυνατότητα στα εμπλεκόμενα μέρη να παρακαθίσουν σε συνομιλίες και να καταλήξουν σε ένα σωστό και εποικοδομητικό τρόπο εφαρμογής του μέτρου προς το συμφέρον όλων. Αυτό το διάστημα, το οποίο θα μπορεί να καλύψει το τέλος της φετινής περιόδου αλλά και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα πρέπει αξιοποιηθεί έτσι ώστε τα γήπεδα που δεν διαθέτουν σήμερα την υποδομή για εφαρμογή της Κάρτας Φιλάθλου, να έχουν τον χρόνο για να βελτιωθούν τόσο για εφαρμογή του μέτρου όσο και για να καταστούν πολύ πιο φιλικά για τις οικογένειες.

«Υπάρχει ένας μακρύς δρόμος τον οποίο θα πρέπει να διανύσουμε, όμως με καλή θέληση, με καλή διάθεση και με εκτός σκοπιμοτήτων υποστήριξη και από τα πολιτικά κόμματα, αυτής της προσπάθειας, μπορούμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα προς όφελος του κυπριακού ποδοσφαίρου, του κυπριακού αθλητισμού, αλλά και γενικότερα της προβολής και της πατρίδας μας στο εξωτερικό, δεδομένου ότι ο κυπριακός αθλητισμός είναι ένας τομέας ο οποίος τιμά την πατρίδα μας, την προβάλλει, και θα πρέπει έμπρακτα πια να τύχει της σωστής υποστήριξης από όλη την Πολιτεία και τα κόμματα», είπε.

Ερωτηθείς αν αυτή ήταν η πρόταση της ΕΔΕΚ, απάντησε θετικά. Ωστόσο, όπως σημείωσε, οι ίδιοι δεν έχουν την τεχνογνωσία για να μπορέσουν να μπουν στις λεπτομέρειες για το πώς θα πρέπει τελικά να εφαρμοστεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο το μέτρο της Κάρτας Φιλάθλου.

Πρόσθεσε ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει τις επαφές της με τους εμπλεκόμενους φορείς και εξήγγειλε συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα με τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη. Σημείωσε πως όταν διαπιστώσουν ότι υπάρχει κοινό έδαφος, θα πρέπει να προχωρήσουν οι συναντήσεις για επίλυση του ζητήματος.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα