Σήμερα τα σπουδαία για διαγραφές στην ΕΔΕΚ

Ημέρα εξελίξεων η σημερινή για την ΕΔΕΚ, καθώς καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις σε σχέση με το πως θα πορευθεί το Κίνημα ενόψει του επερχόμενου Συνεδρίου, το οποίο θα καθορίσει και τη νέα ηγεσία του κινήματος.

Στις 17.30 το απόγευμα συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ, η οποία θα ασχοληθεί με θέματα του Συνεδρίου του Κινήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες,

μεταξύ άλλων, η Κεντρική Επιτροπή θα ασχοληθεί και με τα θέματα διαγραφών, ενόψει του Συνεδρίου.

Όπως πληροφορούμαστε παρά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με συγκεκριμένα ονόματα αλλά και αριθμό ατόμων τα οποία προτίθεται η ΕΔΕΚ να διαγράψει λόγω αντικομματικής συμπεριφοράς, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει κλειδώσει ακόμα, καθώς τα πιθανά σενάρια είναι δυο:

Θα γίνει πρόταση έτσι ώστε στο παρόν στάδιο να μην παρθούν αποφάσεις ονομαστικά, με άμεση διαγραφή, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι λίστες από τις Επαρχιακές Επιτροπές, με όσους έχουν υποπέσει σε συγκεκριμένα παραπτώματα. Θα επιμείνει η Κεντρική Επιτροπή σε ονομαστικές άμεσες διαγραφές

Δεν διαψεύδονται επίσημα, τα ονόματα τα οποία ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ωστόσο, η ηγεσία της ΕΔΕΚ είναι ιδιαίτερα προσεκτική, σε σχέση με τη διαδικασία, καθώς ακόμα εκκρεμούν ονόματα από Επαρχιακές Επιτροπές, που δεν έχουν οριστικοποιηθεί και δεν έχουν σταλεί ακόμα ενώπιον των οργάνων του κινήματος.

Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι υπάρχουν τρεις κατηγορίες στελεχών, οι οποίες θα απασχολήσουν γενικότερα τα όργανα της ΕΔΕΚ:

Αυτοί που κινδυνεύουν με άμεση διαγραφή: Όσοι συμμετείχαν, είτε ως ανεξάρτητοι είτε με άλλους συνδυασμούς, στις δημοτικές εκλογές, ενώ το κίνημα είχε αποφασίσει στήριξη άλλων υποψηφίων ή συνδυασμό στους συγκεκριμένους δήμους. Αυτό ισχύει είτε έχουν πετύχει εκλογή είτε όχι.Όσοι καταστρατήγησαν αλλά και πρόλαβαν με τις υποψηφιότητές τους, τις διαδικασίες του κινήματος, είτε έχουν εκλεγεί είτε όχι, με αποτέλεσμα να φέρνουν προ τετελεσμένων το κίνημα. Για τις περιπτώσεις αυτές θα αποφασίσει το Πολιτικό Γραφείο του κινήματος και όχι η Κεντρική Επιτροπή.Όσοι σύμφωνα με μαρτυρίες, στοιχεία και πληροφορίες, έχουν λειτουργήσει με τρόπο που έπληξε το κόμμα ξεκάθαρα, είτε με τρόπο μηδενιστικό, είτε με τρόπο που να παρακινεί τους ψηφοφόρους να αφήσουν την ΕΔΕΚ και να στηρίξουν άλλους συνδυασμούς. Για αυτούς θα αποφασίσει το Πολιτικό Γραφείο και όχι η Κεντρική Επιτροπή του κινήματος.

Στη σημερινή σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, το Σώμα, αναμένεται να συζητήσει μόνο για την πρώτη κατηγορία στελεχών, δηλαδή αυτών που έθεσαν υποψηφιότητες, αντίθετα με τις αποφάσεις των οργάνων του κινήματος, είτε ανεξάρτητα είτε με άλλους συνδυασμούς.

Σε ότι αφορά στις κατηγορίες 2 και 3, τα στελέχη που υπάγονται σε αυτές, δεν αναμένεται να απασχολήσουν την Κεντρική Επιτροπή σήμερα, αλλά το Πολιτικό Γραφείο, στις επόμενες μέρες.

Στις περιπτώσεις αυτές, θα γίνουν διαδικασίες όπως τις προνοεί το καταστατικό της ΕΔΕΚ και θα επιβληθούν ποινές, μετά από διερεύνηση, οι οποίες θα φτάνουν έως και την διαγραφή, χωρίς να αποκλείονται ποινές, όπως η απολογία.

Τα ενδεχόμενα στη δική τους περίπτωση θα είναι και πάλι δυο:

Ειτε θα γίνει αρχειοθέτηση των περιπτώσεων αυτών και θα παρθούν αποφάσεις,Είτε θα διοριστεί λειτουργός εντός ΕΔΕΚ, ο οποίος θα προβεί σε πειθαρχική έρευνα και να καταλήξει σε συγκεκριμένο πόρισμα.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει άλλωστε το αν θα έχει ανθυποψήφιο ο Μαρίνος Σιζόπουλος για την προεδρία του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα