Σήμα κινδύνου για πυρκαγιές-Ποιος ο λόγος και τι προκαλεί ανησυχία

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και φέτος εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να έχουμε και φέτος το καλοκαίρι.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών, εξάλλου, είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης η καθιερωμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργείου Εσωτερικών, Υπουργείου Δικαιοσύνης,

Υπουργείου Γεωργίας, Υπουργείου Άμυνας, Πυροσβεστικής αλλά και άλλων αρμοδίων. Θέμα της διυπουργικής σύσκεψης είναι η αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην ύπαιθρο την καλοκαιρινή περίοδο.

Από πλευράς Πυροσβεστικής υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα, αφού έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση μελών, τα οποία ήδη έχουν στελεχώσει σταθμούς και παρατηρητήρια. Όπως αναφέρει ο Αρχηγός της Δύναμης στο SigmaLive, Μάρκος Τράγκολας, φέτος υπάρχει ανησυχία λόγω της πολυομβρίας και της αυξημένης βλάστησης ως επακόλουθο.

Καθοριστικό ρόλο θα έχουν, σύμφωνα με τον κ.Τράγκολα, οι άνεμοι, τους οποίους κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Το ζήτημα της διαχείρισης της αυξημένης βλάστησης θα τεθεί ως προτεραιότητα στη σημερινή σύσκεψη.

Η Δύναμη, στο πλαίσιο της ενίσχυσής της παραλαμβάνει, όπως ανέφερε ο κ.Τράγκολας στο SigmaLive, 10 πυροσβεστικά οχήματα ειδικά για κατάσβεση πυρκαγιών στην ύπαιθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα