«Σήκωσε μανίκια» η Υπ. Μεταφορών για την Αρχή Λιμένων

«Έπιασε δουλειά» η υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδη, η οποία άρχισε την ετοιμασία των όρων εντολής και ταυτόχρονα, την αναζήτηση των μελών που θα στελεχώσουν την Ερευνητική Επιτροπή για τις σκανδαλώδεις αδειοδοτήσεις της Αρχής Λιμένων στην περιοχή του Λιμανιού Λεμεσού.

Το υπουργικό που αποφάσισε προχθές τον διορισμό της Ερευνητικής Επιτροπής, έδωσε διορία στην υπουργό να ετοιμάσει τις σχετικές εισηγήσεις μέχρι την επόμενη συνεδρία του.

Η εξέλιξη σημειώθηκε ύστερα από καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή για παράνομες συναλλαγές της Αρχής με εταιρείες στο πλαίσιο

παραχώρησης άδειας για εργασίας επισκευής πολυτελών σκαφών στην περιοχή του Λιμανιού Λεμεσού.

Επίσης, για την έναρξη της έρευνας διαδραμάτισε ρόλο και η άρνηση της Αρχής να προσκομίσει στοιχεία για την προαναφερθέισα παραχώρηση, καθώς και για δεύτερη αδειοδότηση που αφορά και πάλι το Λιμάνι Λεμεσού.

Την όλη υπόθεση αποκάλυψε το ΣΙΓΜΑ, την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση, ο διορισμός της Ερευνητικής Επιτροπής, από την Υπουργό Μεταφορών, γίνεται με βάση τον περί Αρχής Λιμένων νόμο.

Βάσει το άρθρο 14(3), δύναται ο υπουργός να δώσει διευρυμένες εξουσίες και αρμοδιότητες στην Επιτροπή βάσει του νόμου περί ερευνητικών Επιτροπών.
Άρθρο 14(3):....Η Ερευνητική Επιτροπή δύναται να ασκεί εξουσίες με βάσει των διατάξεων του περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμου ή πάντος ετέρου Νόμου, αντικαθιστώντας αυτόν.

Βάσει της νομοθεσίας,

ο Υπουργός θα πρέπει να διαβιβάσει την έκθεση στο Υπουργικό Συμβούλιο και στον Πρόεδρο της Βουλής.

Επίσης, το Υπουργικό έχει την εξουσία να εκδώσει διάταγμα που να αφαιρεί αρμοδιότητες από την υπό διερεύνηση Αρχή και να τις μεταβιβάζει στην Υπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα