«Σεισμός» στον κόσμο της μόδας - Αντιδράσεις για καμπάνια Balenciaga με παιδιά

Τεράστιες διαστάσεις άρχισε να λαμβάνει το θέμα με τον διάσημο οίκο μόδας Balenciaga, καθώς μία νέα καμπάνια κατηγορήθηκε ότι προάγει την παιδική πορνογραφία. 

Δεν είναι η πρώτη πάντως φορά που ο συγκεκριμένος οίκος έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, από τότε που ανέλαβε ως καλλιτεχνική διευθύντρια το 2015 h Demma.

Kάποιοι κάνουν λόγο για εσκεμμένες προκλήσεις για μια σειρά από θέματα όπως η ανακατασκευή της τσάντας αγορών 99 λεπτών του ΙΚΕΑ ως πολυτελές αγαθό, η ενσωμάτωση τακουνιού στα  Crocs, η πώληση κατεστραμμένων

αθλητικών παπουτσιών  για 1.850 δολάρια, και η πασαρέλα μοντέλων που έμοιαζαν με πρόσφυγες κουβαλώντας σακούλες σκουπιδιών από ακριβό δέρμα.

Τώρα, ωστόσο, η κυκλοφορία δύο νέων καμπανιών από την Balenciaga, η οποία ανήκει στην Kering, τον γαλλικό όμιλο πολυτελών εταιρειών που κατέχει επίσης εμπορικά σήματα όπως η Gucci και η Saint Laurent, έχει ανεβάσει τη δημόσια δυσαρέσκεια σε νέο επίπεδο. 

Όπως σημειώνει σχετικό ρεπορτάζ των New York Time,  πρόκειται για μια καμπάνια που περιλάμβανε φωτογραφίες παιδιών που κρατούσαν τσάντες που μοιάζουν με αρκουδάκια με προκλητικά εξαρτήματα που παραπέμπουν σε σεξουαλικό περιεχόμενο.

Μια άλλη καμπάνια περιλάμβανε φωτογραφίες που περιλαμβάνουν έγγραφα σχετικά με τους νόμους για την παιδική πορνογραφία αυτό προκάλεσε μια καταιγίδα που ταξίδεψε από το Διαδίκτυο στο Fox News, τροφοδοτούμενη από τους ισχυρισμούς ότι ο οίκος Balenciaga  «ξεπλένει» ουσιαστικά την εκμετάλλευση παιδιών. Η διαμάχη έχει μετατραπεί σε μια  από τις πιο σαφείς συγκρούσεις διαδικτυακής κουλτούρας, πολιτικής, μόδας και θεωριών συνωμοσίας μέχρι σήμερα.

Στις 28 Νοεμβρίου, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της διαμάχης -  και μετά από μια σειρά απολογιών στο Instagram που απέτυχαν να την καταπνίξουν  οι οίκος μόδας εξέδωσε μια δήλωση όπου παραδέχτηκε «μια σειρά από σοβαρά λάθη για τα οποία η Balenciaga αναλαμβάνει την ευθύνη».

Ο οίκος μόδας ανακοίνωσε συνεχείς «εσωτερικές και εξωτερικές έρευνες» και «νέους ελέγχους» και είπε ότι απευθύνεται σε «οργανισμούς που ειδικεύονται στην προστασία των παιδιών και στοχεύουν στον τερματισμό της παιδικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης».

«Θέλουμε να μάθουμε από τα λάθη μας και να εντοπίσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συνεισφέρουμε», ανέφερε η δήλωση.

 

 

 

 

View this post on Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Balenciaga

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεισμός, #45 Αντιδράσεις, Balenciaga,seismos, #45 antidraseis, Balenciaga