Σε συναγερμό η Αστυνομία στον επαναληπτικό ΑΠΟΛΛΩΝ-Αϊντραχτ

Η επαναληπτική αναμέτρηση του Απόλλωνα με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης για τους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ, στο ΓΣΠ, έθεσε σε συναγερμό τις Κυπριακές αρχές ασφαλείας οι οποίες λόγω και του προηγούμενου με οπαδούς των 2 ομάδων στη Γερμανική έδρα.

Σε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση επιστρατεύτηκαν εκατοντάδες μέλη της αστυνομίας από διάφορες μονάδες και τμήματα για περισσότερες από 15 ώρες ενώ τέθηκε σε εφαρμογή, συγκεκριμένο επιχειρησιακό

σχέδιο το οποίο εκπονήθηκε για της ανάγκες της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.

Οι Γερμανοί οπαδοί όπως επιβάλλουν αυτού του είδους οι Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις κινήθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας δημιουργώντας εορταστικό κλίμα πριν την κορύφωση των ποδοσφαιρικών συνθημάτων στο γήπεδο. Συνοδεία πάντα ισχυρής αστυνομικής δύναμης έφθασαν με λεωφορεία γύρω στις 11 το πρωί στην πλατεία του "ΟΧΙ".

Επί ποδός μετά το μεσημέρι ήταν η αστυνομία και στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 5 πτήσεις έφθασαν στο παράνομο της Τύμπου από την Γερμανία μέσω Κωνσταντινούπολης. Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας λήφθηκαν και στο ΓΣΠ όπου οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας έφθασαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Η προσέλευση των 4 χιλιάδων 300 περίπου οπαδών ολοκληρώθηκε λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης και οι οπαδοί της Άϊντραχτ κατέλαβαν το βόρειο πέταλο στο ΓΣΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων οπαδών της Άιντραχτ μετά από έλεγχο κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ.

Οι οπαδοί της Άϊντραχτ, όσοι τουλάχιστον πέρασαν από τις νόμιμες εισόδους της δημοκρατίας, αναχωρούν από την Κύπρο αμέσως μετά τη λήξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης και πάλι με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης τόσο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όσο και σε αυτό της Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αστυνομία, ΑΠΟΛΛΩΝ#45Αϊντραχτ,astynomia, apollon#45aintracht