Σε κλοιό χιονιά η Ελλάδα- Προβλήματα σε πτήσεις (vid)

Σε κλοιό χιονιά βρίσκεται από την Παρασκευή μεγάλο μέρος της χώρας, με τις χιονοπτώσεις να προκαλούν προβλήματα κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, με συνέπεια την μεγάλη ταλαιπωρία των εκδρομέων των Χριστουγέννων.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου οι οδηγοί βρέθηκαν επί ώρα εγκλωβισμένoι σε ουρά που έφτανε τα 15 χιλιόμετρα.

Ωστόσο από τις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής η εικόνα άρχισε να βελτιώνεται, καθώς απομακρύνθηκαν τα αυτοκίνητα που είχαν «διπλώσει», και καθαρίστηκε το οδόστρωμα, και τα καιρικά φαινόμενα

παρουσίασαν σχετική ύφεση, διευκολύνοντας το έργο των οδηγών, αλλά και των εκχιονιστικών.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τα αυτοκίνητα ως αργά το βράδυ εξακολουθούσαν να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Λαμίας, τα οποία έχουν ανοίξει. Οι οδηγοί που κινούνται προς Δομοκό, προς Μπράλο και προς Καρπενήσι θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τις νυχτερινές και πρωινές ώρες, λόγω παγετού.

Από τις 3:00' το μεσημέρι η Δ/νση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό για την κυκλοφορία φορτηγών στην εθνική οδό. Το απαγορευτικό ισχύει και για τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μετ' εμποδίων οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλούν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που κατά τόπους στο Αιγαίο φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο του «Blue Star Delos» για Κυκλάδες.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχωρήσή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές των σημερινών δρομολογίων.

Προβλήματα στα αεροπορικά δρομολόγια

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες έφεραν αλλαγές στις πτήσεις από και προς Χανιά και όχι μόνο. Η πτήση 334 της Olympic Air από Αθήνα επρόκειτο να φτάσει στα Χανιά στις 14.10 το μεσημέρι, αναγκάστηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών να αλλάξει προορισμό και να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Από εκεί οι επιβάτες με λεωφορείο μεταφέρθηκαν στα Χανιά.

Η προσγείωση του αεροπλάνου στο Ηράκλειο είχε ως αποτέλεσμα η επόμενη προγραμματισμένη πτήση 335 με το ίδιο αεροσκάφος από Χανιά για Αθήνα να μην πραγματοποιηθεί.

Για την εκτέλεση του δρομολογίου θα σταλεί από την Αθήνα άλλο αεροσκάφος άδειο προκειμένου να παραλάβει τους επιβάτες από τα Χανιά των οποίων η πτήση ακυρώθηκε και να τους μεταφέρει Αθήνα. Αυτή η πτήση με αριθμό 339 αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Χανίων στις 21.10 και να απογειωθεί στις 22.20.

Οι πτήσεις 336 και 337 της Olympic Air εκτελέστηκαν κανονικά καθώς κατά την προγραμματισμένη ώρα εκτέλεσής τους οι καιρικές συνθήκες επέτρεπαν την απογείωση και προσγείωση.

Ωστόσο, αλλαγή δρομολογίου έγινε και για ένα αεροσκάφος της Tarom Romanian Air Transport που επρόκειτο να προσγειωθεί στο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας, ωστόσο λόγω καιρικών συνθηκών αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα