Σε επιφυλακή η Κύπρος για κορωνοϊό – Σύσκεψη τεσσάρων Υπουργών

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, με τη συμμετοχή των Υπουργών Υγείας, Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, με στόχο να παρουσιαστούν τα μέχρι στιγμής δεδομένα και να γίνει αξιολόγηση της κατάστασης σχετικά με τον κορωνοϊό. 

Η Κύπρος είναι πλήρως έτοιμη για να αντιμετωπίσει περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού διαβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά την χθεσινή σύσκεψη

με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας η Κύπρος εφαρμόζει ένα από τα πλέον αυστηρά σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση του ιού.

Έχουν προστεθεί επιπλέον πρωτόκολλα, είπε, που αφορούν επιβάτες, οι οποίοι φτάνουν στην Κύπρο από την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ιταλία.

Όλοι οι επιβάτες από την Κίνα θα περνούν από εξέταση, ενώ στους επιβάτες από τις υπόλοιπες χώρες θα δίνεται ερωτηματολόγιο.

Ο ίδιος έλεγχος θα γίνεται και στα οδοφράγματα.

Όσον αφορά τους χώρους περιορισμού των προσβληθέντων από τον ιό, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι έχουν εξευρεθεί δύο χώροι για τους οποίους θα αποφασίσει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο.

Βόρειος Ιταλία, Νότιος Κορέα, Ιαπωνία και Ιράν προστίθενται στις χώρες υψηλού κινδύνου και οι επιβάτες, που φτάνουν από αυτές τις περιοχές, θα τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης με εκείνους, που φτάνουν από την Κίνα, σε αεροδρόμια και λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Την ίδια ώρα, μεγάλη αύξηση έχει παρουσιαστεί στην τιμή των χειρουργικών μασκών, ενώ παρατηρείται έλλειψη τόσο σε αυτές όσο και στα αντισηπτικά. 

Keywords
Τυχαία Θέματα