Σε 31 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 6ης Ιουνίου 2018 μέχρι και τις 06:00 της 7ης Ιουνίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 51 κλήσεις για βοήθεια ,31 πυρκαγιές ,17 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

• Η ώρα 09.47 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και ελαιόδεντρα παρά το χωριό Λιοπέτρι στην Επαρχία Αμμόχωστου. Ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου ΄Λοχία Αδάμου

Αδάμου’ και Αγροτικό Πυροσβεστικό Σταθμό Ξυλοφάγου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11.35. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 2 ½ εκταρίων. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπινθήρα που προήλθε από υδραντλία η οποία εργαζόταν στην περιοχή.

• Η ώρα 10.25 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση παρά τον κυκλικό κόμβο Αγ. Παντελεήμονα στο Παραλίμνι πλησίον κατοικημένης περιοχής. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου ‘ Λοχία Αδάμου Αδάμου’ με 3 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11.45. Για το έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν 1 πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών και 2 Βυτιοφόρα οχήματα από Δήμους Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας. Επιπρόσθετα ελικόπτερο της Αστυνομίας ΜΑΕΠ είχε προβεί σε ρίψεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 3 εκταρίων από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση καθώς επίσης και 3 εγκαταλελειμμένα παραπήγματα. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

• Η ώρα 15.05 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και Χαρουπόδεντρα παρά το Χωριό Καντού στην Επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν συνολικά 3 πυροσβεστικά οχήματα από την Επαρχία Λεμεσού και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.56. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν 1 πυροσβεστικό όχημα από τις Βρετανικές Βάσεις και 1 πυροσβεστικό όχημα από το Ταμείο Θήρας. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 3 εκταρίων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

• Η ώρα 19.18 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση στο χωριό Πραιτώρι της Επαρχίας Πάφου. Η πυρκαγιά αναπτύχθηκε σε δύσβατη περιοχή και έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από τους Αγροτικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου. Επιπρόσθετα εργάστηκαν στην πυρκαγιά 7 πυροσβεστικά οχήματα και 2 αεροσκάφη από του Τμήμα Δασών. Στο έργο της κατάσβεσης συνέβαλαν 1 πυροσβεστικό όχημα του Ταμείου Θήρας καθώς επίσης και 2 καδενοφόρα οχήματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 23.00 και πλήρη έλεγχο σήμερα στις 06.50. Στο μέρος παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 8 εκταρίων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα