Σχέδιο δολοφονίας Κόρμπιν από τον δράστη του Finsbury Park

Κατάθεση με την οποία αρνείται ότι οδηγούσε το βαν που σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε ακόμα εννέα, κυρίως μουσουλμάνους, έξω από τέμενος στο Finsbury Park του βορείου Λονδίνου στις 19 Ιουνίου 2017 έδωσε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος για τρομοκρατική επίθεση Ντάρεν Όσμπορν.

Σε μία κατάθεση με πολλές αντιφάσεις σε σχέση με όσα είχε πει μέχρι στιγμής στην αστυνομία, ο 48χρονος κατηγορούμενος από την Ουαλία είπε ότι το όχημα οδηγούσε

«ένας τύπος που τον έλεγαν Ντέιβ», καθώς και ότι αρχικός σκοπός των δυο τους και ενός ακόμα συνεργού ονόματι Τέρι Τζόουνς ήταν να σκοτώσουν τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μουσουλμάνων στο κεντρικό Λονδίνο την προηγούμενη, κάτι που δεν στάθηκε δυνατό.

Όπως πρόσθεσε, «εάν ήταν εκεί και ο (μουσουλμάνος δήμαρχος Λονδίνου) Σαντίκ Καν, θα ήταν καλύτερα, σαν να πιάναμε το Λόττο». Λόγος για την πρόθεση δολοφονίας ήταν η στήριξη των δυο πολιτικών στους μουσουλμάνους, σύμφωνα με τον Όσμπορν.

Ο νομικός εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής τόνισε ότι στην κατάθεσή του στην αστυνομία μετά από τη σύλληψή του ο Όσμπορν είχε πει επανειλημμένως ότι είχε δράσει μόνος και ότι οδηγούσε το όχημα, αλλά έχασε τον έλεγχό του.

Σημειώνεται ότι το όνομα του αστυνομικού που πήρε την κατάθεση ήταν Ντέιβιντ Τζόουνς, με τον δημόσιο κατήγορο να ισχυρίζεται ότι οι δυο συνεργοί είναι αποκύημα της φαντασίας του κατηγορούμενου.

Ο Όσμπορν ισχυρίστηκε ακόμα ότι μαζί με τους δυο συνεργούς του, τους οποίους δε γνώριζε πολύ καιρό, σχεδίαζαν να συστήσουν μια ακροδεξιά οργάνωση στην Ουαλία.

Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα