Σακελλαρίδης: Δεν υπάρχει διαφωνία μεταξύ Βαρουφάκη-Τσίπρα

«Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών, και την ίδια στιγμή οι υποχρεώσεις των πιστωτών με βάση τη δανειακή σύμβαση είναι αυτές που δεν εκπληρούνται» επισήμανε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, κατά την έναρξη, μετά τέσσερα χρόνια, της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Το ζήτημα της χρηματοδότησης και της ρευστότητας είναι σημαντικό. Οποιαδήποτε πρόοδος γίνεται

και έχει αναμφισβήτητα υπάρξει, αυτή η πρόοδος μπορεί να αποτελέσει το διαβατήριο ώστε να υπάρξει χαλάρωση αυτής της πολιτικής για τη χρηματοδότηση της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ζητάμε από την Ευρώπη να δώσει αυτά που οφείλει με βάση τη δανειακή σύμβαση καθώς εμείς εκπληρώνουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας όπως αυτές απορρέουν από την ίδια σύμβαση» πρόσθεσε.

«Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται, συζητά και υπάρχει σημαντική πρόοδος (στις διαπραγματεύσεις)» σχολίασε.

Σκοπός μας, είπε ο κ. Σακελλαρίδης, είναι να υπάρξει αυτή η συμφωνία που θα καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος απο τα επίδικα ζητήματα που τελούν υπό διαπραγμάτευση,

«Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τέλος του Μαΐου, ή μέσα Ιουνίου, πρέπει να φτάσουμε και σε μια συνολική συμφωνία» υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Δηλωσε επίσης ότι δεν πρόκειται για εμπλοκή αυτό που έγινε το Σάββατο, σημειώνοντας δε ότι «υπάρχουν συνιστώσες και απο την πλευρά των πιστωτών.»

"Δεν υπάρχει καμία απολύτως διάσταση στις απόψεις του κ. Βαρουφάκη με τον πρωθυπουργό ούτε με οποιονδήποτε άλλο στην κυβέρνηση", τόνισε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη ότι η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο έχει φτάσει στα όρια της, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται σε πολιτικό επίπεδο, αλλά δεν μπορείς να λύσεις όλα τα θέματα με αυτό τον τρόπο.

Ανέφερε ακόμη ότι κατά τη χθεσινή (Κυριακή) σύσκεψη της πολιτικής Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων του Βrussels Group που συνεδριάζει εκ νέου αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες, όλα τα ανοιχτά ζητήματα και χαράχθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές τακτική της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα