Στις φλόγες παραδόθηκαν οι Ροβιές - Απομακρύνονται οι κάτοικοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάτοικοι και παραθεριστές στις Ροβιές καθώς, πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν την γραμμή άμυνας την οποία δημιουργούσαν οι πυροσβέστες για να μπορέσουν να αποτρέψουν την καταστροφή στα σπίτια τους, είδαν τις φλόγες να ξεπερνούν το δρόμο, να μπαίνουν μέσα στον οικισμό και να "τρέχουν" με τέτοια ταχύτητα σπέρνοντας πανικό μέχρι να φτάσουν και να σταματήσουν στη θάλασσα.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλάνε για δεκάδες καμένα σπίτια και φλόγες να βγαίνουν από παντού και τους πυροσβέστες να τρέχουν ανάμεσα στις φλόγες να σώσουν κυρίως τους ανθρώπους.

Απομακρύνει εγκλωβισμένους πολίτες
το Λιμενικό

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μεταφοράς εγκλωβισμένων πολιτών από τις Ροβιές Εύβοιας με σκάφη του Λιμενικού. Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκος Κοκκάλας τόνισε πως «έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση των πολιτών αφού κύριος γνώμονας είναι η ασφάλειά τους». 

Συγκεκριμένα η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στις Ροβιές όπου αρκετοί πολίτες για να αποφύγουν τις φλόγες κατέβηκαν στην παραλία της περιοχής. Επειδή όμως η πύρινη λαίλαπα πλησιάζει με γρήγορη ταχύτητα αποφασίστηκε η απομάκρυνση τους.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν πέντε σκάφη του Λιμενικού, παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη και η "παντόφλα" Πάραλος, που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλοι οι πολίτες που επιβιβάζονται αυτή την ώρα στο "Πάραλος" είναι καλά στην υγεία τους.

Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τα Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και Μαντουδίου, το Περιφερειακό Ιατρείο Αιδηψού και το Νοσοκομείο Χαλκίδας

   

Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας έχουν τεθεί το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και το Περιφερειακό Ιατρείο Αιδηψού στην Εύβοια μαζί με το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και το Νοσοκομείο Χαλκίδας, λόγω της πυρκαγιά στην Εύβοια.

Το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου ενισχύθηκε με ένα επιπλέον ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και επιπλέον φορητές φιάλες οξυγόνου που μεταφέρθηκαν από το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Νωρίτερα τρεις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο ΚY Μαντουδίου, με ελαφρά επιφανειακά εγκαύματα, χωρίς αναπνευστικά προβλήματα. Παρέμειναν προληπτικά για λίγη ώρα και επέστρεψαν στα καθήκοντά τους.

Διαβάστε επίσης 

Δύσκολες ώρες στην Εύβοια - Πάνω από 10 οικισμοί έχουν εκκενωθεί

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα