Ρίχνει τους τόνους η ΠΟΕΔ για το νέο σύστημα διορισμών

«Το Νέο Σύστημα Διορισμού, κάτω από σωστές πρόνοιες και προϋποθέσεις, θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς την ανάγκη για ύπαρξη μεταβατικής περιόδου, ακόμα και από τον Σεπτέμβριο του 2018».

Αυτή είναι η θέση της ΠΟΕΔ, η οποία, με γραπτή της ανακοίνωση, αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια των συζητήσεων εντόπιζε και έθετε ξεκάθαρα τα εμπόδια και τις δυσκολίες που θα έπρεπε να ξεπεραστούν για να μπορέσει η μετάβαση σε ένα Νέο Σύστημα Διορισμών να γίνει άμεσα και χωρίς προβλήματα».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας,

αλλά και Πολιτικά Κόμματα, «κώφευσαν στις απόλυτα τεκμηριωμένες εισηγήσεις της ΠΟΕΔ. Αρκέστηκαν σε μεγαλόστομες δηλώσεις, διακηρύξεις χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και παρασύρθηκαν στην ψήφιση ενός Νέου Σχεδίου Διορισμών, που ουσιαστικές πρόνοιές του το καθιστούσαν ένα χάρτινο πύργο έτοιμο να καταρρεύσει, εξαιτίας των ασαφειών και των κενών που παρουσίαζε».

«Το απαράδεκτο λάθος που έχει γίνει με τη διαρροή των θεμάτων πέντε Γνωστικών Αντικειμένων, μπορεί, αν αξιοποιηθεί σωστά, να αποτελέσει την αφορμή για να οικοδομηθεί, επιτέλους, σε γερά θεμέλια αυτό που όλοι υποστηρίζουμε και επικροτούμε, την ανάγκη εφαρμογής ενός Νέου Συστήματος Διορισμού στην Εκπαίδευση, που θα συνάδει με τα δεδομένα και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η εγκυρότητα και η νομιμότητα ολόκληρης της διαδικασίας και των εξετάσεων, επιβάλλεται να κριθεί αρμοδίως από τον Γενικό Εισαγγελέα του κράτους, συμπληρώνει.

Η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να χαμηλώσουν τους τόνους, να αποφύγουν τα πολλά και μεγάλα λόγια, που οδηγούν, συνήθως, σε αδιέξοδα και να εγκαινιάσουν ένα νέο θεσμικό, αλλά ταυτόχρονα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο, προκειμένου να επιτύχουν με τον σωστό τρόπο μια από τις πολλές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ομολογουμένως το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου.

«Μεταρρυθμίσεις που πρέπει να έχουν ως επίκεντρο τα ίδια τα παιδιά, το κάθε παιδί ξεχωριστά, προκειμένου να τού παρέχεται ποιοτική εκπαίδευση βάσει των πραγματικών δικών του ιδιαίτερων μαθησιακών ικανοτήτων και δεξιοτήτων, αλλά και της προσωπικής του μαθησιακής και άλλης ετοιμότητας. Οι όποιες πολιτικές ή/και κομματικές σκοπιμότητες δεν μας αφορούν, γιατί είναι ένα παιχνίδι που παίζεται εν όψει προεδρικών εκλογών», αναφέρεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα