Ραντεβού στις 5 Απριλίου για ΠτΔ και κυβερνητικούς γιατρούς

Στις 5 Απριλίου θα συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τους κυβερνητικούς ιατρούς.

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίας που πραγματοποιήθηκε για τα θέματα του ΓεΣΥ και τα εργασιακά τα οποία αφορούσαν τους νοσηλευετές, δήλωσε έξω από το Προεδρικό, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, Γλάυκος Χατζηπέτρου.

«Η σημερινή συνάντηση εντάσσεται σε αυτά τα πλαίσια και η προσπάθεια είναι

η ταχύτερη υλοποίηση του ΓΕΣΥ και της αυτονόμησης κάτι το οποίο η ΠΑΣΥΣΥ έχει δεσμευτεί να εργαστεί έτσι ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και να ικανοποιηθεί και το δημόσιο αίτημα για να μπορέσει να υπάρξει και το ΓεΣΥ", ανέφερε.

Ικανοποίηση εξέφρασαν κοι οι συνδικαλιστικες οργανώσεις ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΔΥ οι οποίες κατέθεσαν εκ νέου τα αιτήματά τους και δηλώνουν έτοιμοι να επανέλθουν την 5η Απριλίου.

O Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών Σωτήρης Κούμας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, που τους κάλεσε για να συζητήσουν τα προβλήματα και το θέμα των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στον τομέα της δημόσιας υγείας, με απώτερο σκοπό μέσω των φάσεων της αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμό των δημοσίων νοσηλευτηρίων, την αυτονόμηση και τελικό στόχο την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ).

Ο Πρόεδρος, είπε, ανέλυσε τις θέσεις της κυβέρνησης, το όραμα για ένα ΓεΣΥ για τον ασθενή και ακολούθως η συντεχνία κατέθεσε τα δικά της αιτήματα.

Ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, “εις απάντηση έθεσε ένα γενικό πλαίσιο με βασικούς πυλώνες για τους οποίους έχει συμφωνηθεί ότι θα γίνει μια συζήτηση μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο συμφωνίας που θα άπτεται των εργασιακών των γιατρών του δημόσιου τομέα, το οποίο θα έχει σκοπό τη σωστή εφαρμογή της αυτονόμησης και του ΓεΣΥ”.

Σε ερώτηση αν έχουν ικανοποιηθεί ο βασικός πυρήνας των προβλημάτων, ο κ. Κούμας είπε ότι “αυτό θα το πούμε όταν θα τελειώσει η διαβούλευση μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των αρμόδιων Υπουργείων”.

Ερωτηθείς αν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα για αυξήσεις, ο κ. Κούμας είπε “πρέπει να πω ότι αντιμετωπίζεται θετικά, αλλά τις λεπτομέρειες θα τις δούμε κατά το διάλογο που θα αναπτυχθεί τις επόμενες εβδομάδες”.

Keywords
Τυχαία Θέματα