Ρανίδα ελπίδας για τα τετράμηνα-Προχωρεί σε αλλαγές το Υπ. Παιδείας

Συνάντηση η οποία φαίνεται πως θα ομαλοποιήσει την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Παιδείας, είχαν χθες το μεσημέρι οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ, με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, με τις δύο πλευρές να καταλήγουν πως πρέπει να αλλάξει η εγκύκλιος για τις εξετάσεις τετραμήνων.


Κατά τη συνάντηση, η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ εξήγησε στον υπουργό τις θέσεις της για τις εξετάσεις τετραμήνων -ότι δηλαδή,

σύμφωνα με την απόφαση της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης Γενικών Αντιπροσώπων της οργάνωσης, είναι κατά των τετραμήνων- αλλά πως συμφωνούν να αλλάξει η εγκύκλιος που έχει αποσταλεί στα σχολεία.

Την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, είδε θετικά το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές σήμερα το μεσημέρι, δίνοντας τέλος στις κακές σχέσεις των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές θα σταθούν στο πλαίσιο ιδεών και προτάσεων του προέδρου Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης, κ. Γιώργο Ιωσιφίδη. Στις θέσεις αυτές σημειώνονται τα εξής:

*Αλλαγή ημερομηνίας ολοκλήρωσης του τετραμήνου, αντί στο τέλος Μαΐου, στις 15 Μαΐου.

*Αλλαγή στην ποσόστωση της προφορικής αξιολόγησης των μαθητών: Το 20λεπτο διαγώνισμα να προσμετρά με το 10% του συνολικού και 50% μαζί η προφορική εξέταση και η κατ' οικον εργασία.

*Να καθοριστεί μέσα από εγκύκλιο ο τρόπος αξιολόγησης των μαθημάτων: Μουσική, Τέχνη, Γυμναστική και Θέατρο.

*Και τέλος, διαφοροποίηση στο τελευταίο είδος της αξιολόγησης που θα είναι προσθετική και όχι αφαιρετική. Δηλαδή οι εξωτερικές διακρίσεις ενός μαθητή που δεν θα εξασφαλίσει το απόλυτο 20, να προστίθενται στη βαθμολογία του με ποσόστωση 5%.

Σημειώνεται πως τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ, κάνουν σκέψεις ώστε να προχωρήσουν σε νέα ΠΣΓΑ, αφού οι αποφάσεις της τελευταίας για τις εξετάσεις τετραμήνων, είχαν άλλα δεδομένα καθώς οι κανονισμοί από τότε έχουν διαφοροποιηθεί μέσω ψηφίσματος στην τελευταία συνεδρία της Βουλής το καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα