Ραγίζει καρδιές μητέρα που έχασε 14χρονη κόρη από σπάνια ασθένεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζει η Μαίρη Κυριάκου, μια μητέρα που έχασε τη μονάκριβη της κόρη.


Η Λίλυ ήταν μόλις 14 χρονών όταν πέταξε απροσδόκητα για τους ουρανούς στις 13 Φεβρουαρίου του 2021.  Μπήκε στο Νοσοκομείο την 1η Φεβρουαρίου όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχει από αιμοφαγοκυτταρική λεμφοϊστιοκυττάρωση.

Πρόκειται για μια σπάνια ασθένεια που προσβάλει ένα στα 15,000 παιδιά.

Συγκλονιστικά είναι τα όσα αφηγήθηκε η μητέρα της Λίλυ αποκλειστικά στην κάμερα του «Μεσημέρι και Κάτι».

«Μπήκαμε στο Νοσοκομείο την 1η Φεβρουαρίου και η Λίλυ έφυγε στις 13 Φεβρουαρίου. Ήταν στο Νοσοκομείο για 13

ημέρες, εκ των οποίων τις δώδεκα ήταν σε κώμα. Ως γονέας είναι το χειρότερο αίσθημα στον κόσμο, όταν, βλέπεις το παιδί σου να πονάει και να μην μπορείς να το κρατήσεις στην αγκαλιά σου καθώς υπάρχουν τόσα πολλά καλώδια. Η Λίλυ έσφιγγε τα δάχτυλα μου. Όσο πιο πολύ με έσφιγγε τόσο πιο πολύ καταλάβαινα ότι πονούσε. Δάγκωνε τα χείλη της από τον πόνο και αιμορραγούσε. Οι γιατροί βρήκαν ότι είχε μια σκιά γύρω από το συκώτι της, κάτι για το οποίο ανησύχησαν. Μου είπαν ότι θα χρειαστεί βιοψία. Τότε αναρωτήθηκα γιατί;   Το μόνο που θυμάμαι είναι να δαγκώνω το χέρι μου και να φωνάζω όχι, όχι, όχι. Δεν ήθελα η Λίλυ να καταλάβει ούτε για ένα δευτερόλεπτο πόσο τρομοκρατημένη ήμουν. Έπρεπε να ρωτήσω τον γιατρό, αν το παιδί μου πεθαίνει; Το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου του 2021 ήταν η τελευταία φορά που άκουσα τη φωνή της Λίλυ, γιατί, την επόμενη ημέρα έπεσε σε κώμα.

Διαβάστε επίσης: «Ήρθε ο γιατρός και μου είπε το μωρό σου θα πεθάνει μέχρι τη Δευτέρα»

Μου είπαν ότι είχε HLH, μια ασθένεια για την οποία δεν είχα ακούσει μέχρι στιγμής. Εκείνοι είχαν ακούσει για αυτή την ασθένεια;   Μετά που πέθανε η Λίλυ, μου είπαν ότι ήταν η τρίτη καταγεγραμμένη υπόθεση στην Κύπρο τα τελευταία 10 χρόνια.  Οι τελευταίες ημέρες δεν ήταν δύσκολες. Η κατάσταση της υγείας της ήταν σταθερή και παρουσίαζε βελτίωση. Ωστόσο, την τελευταία ημέρα ξαφνικά όλα εκτροχιάστηκαν» .

Λόγια μιας μάνας, μιας γυναίκας που στερήθηκε ό,τι πολυτιμότερο είχε, το μονάκριβο κοριτσάκι της.

Η Μαίρη Κυριάκου, πλέον, έχει ένα και μοναδικό στόχο, να ευαισθητοποιήσει, να κινητοποιήσει τον ιατρικό κόσμο για αυτή την σπάνια ασθένεια.

Έτσι, λοιπόν, έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Σκέψεις μιας θλιμμένης μάνας» ,ώστε, να μαζευτούν περισσότερα χρήματα για έρευνα αλλά και να δημιουργηθεί μια κοινότητα για το HLH.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα