Ραγδαίες εξελίξεις στο διερευνώμενο «φαγοπότι» του ΤΕΠΑΚ (vid)

Σημαντικές εξελίξεις στο διερευνώμενο "φαγοπότι" με τις 25 συμβάσεις του ΤΕΠΑΚ, οι οποίες αφορούν ενοικιάσεις και αγορές κτιρίων.

Όπως ενημερώνεται το ΣΙΓΜΑ, μετά τις οδηγίες που έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Αρχηγός Αστυνομίας για επανεκκίνηση της σκαλωμένης για χρόνια έρευνας, υπό την εποπτεία του γραφείου οικονομικού εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, μεταφέρθηκαν πρόσφατα, από την Λεμεσό, στην Λευκωσία σωρεία

εγγράφων για "ξεσκόνισμα".

«Λαμβάνονται καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα. Αξιολογούνται όλα τα δεδομένα. Υπάρχει ένας μεγάλος όγκος εγγράφων, στα οποία περιλαμβάνονται τα συμβόλαια που έχουν παραληφθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Η έρευνα γίνεται σε συνεργασία με λειτουργούς της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία ανέδειξε τις παρατυπίες στο ΤΕΠΑΚ σε παλαιότερες εκθέσεις της.

«Η διερεύνηση των υποθέσεων αυτών γίνεται από ανακριτική ομάδα, στην οποία συμμετέχουν μέλη του γραφείου οικονομικού εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας και του ΤΑΕ Λεμεσού, υπό την επίβλεψη του γραφείου», πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης.

Διερευνώνται, μεταξύ άλλων, υπερκοστολογήσεις ενοικιάσεων και αγορών κτιρίων με δημόσιο χρήμα, μέσω του ΤΕΠΑΚ, ενέργειες που αν στοιχειοθετηθούν, συνιστούν διάπραξη πολύ σοβαρών ποινικών αδικημάτων από στελέχη του πανεπιστημίου της Λεμεσού και άλλα πρόσωπα.

"Εξετάζεται κατά πόσο έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες. Αν υπάρχουν παρατυπίες και, ειδικότερα, αν τα χρήματα που έχουν δοθεί για διάφορα έργα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα", υπογράμμισε ο ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Αφότου ολοκληρωθεί η έρευνα, θα ετοιμασθεί πόρισμα με εισηγήσεις προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει το κατά πόσο θα ασκηθούν ή όχι ποινικές διώξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα