Πυξίδα οι υποθέσεις Βαρωσίου για το περιουσιακό

Μετά το «χαστούκι» στην Τουρκία από το ΕΔΑΔ, το οποίο έκρινε αναποτελεσματική τη λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων στα κατεχόμενα, ένα νέο «καυτό» ζήτημα έρχεται να κριθεί, το οποίο αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις διαπραγματεύσεις στο περιουσιακό.

Ενώπιον του ΕΔΑΔ, τίθενται νέες υποθέσεις που αφορούν απώλεια χρήσης ε/κ περιουσιών στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Στο πλέγμα

αυτό, αναμένεται να ξεκαθαρίσει, δικαστικώς, το μεγάλο ερώτημα σε σχέση με τη σημερινή αξία των ακινήτων στην περιφραγμένη πόλη και συγκεκριμένα αν θα λαμβάνονται υπόψη, για σκοπούς καταβολής αποζημιώσεων, οι ψηλές τιμές των ακινήτων στις ελεύθερες περιοχές ή οι πολύ χαμηλές τιμές ακινήτων στα κατεχόμενα.

Μιλώντας στη «Σημερινή», ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης, ο οποίος έχει ήδη καταχωρίσει τέτοιες υποθέσεις, ελπίζει ότι θα προχωρήσει σύντομα η εξέτασή τους, η οποία – εάν επιβεβαιωθούν δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο- ενδέχεται να συμπέσει χρονικά με τη λειτουργία, από το ψευδοκράτος, των μισών ξενοδοχείων στο Βαρώσι.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στη «Σημερινή», που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα