Πυροσβεστική: Οι πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για παροχή βοήθειας στους πολίτες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Η ΠΥ κλήθηκε σε δύο σοβαρά περιστατικά στο γεφύρι του Πεδιαίου στο Στρόβολο και στη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΥ Ανδρέας Κεττής δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι μέχρι στιγμής η Υπηρεσία δέχτηκε 150 κλήσεις, ανταποκρίθηκε και διεκπεραίωσε τις 80 και συνεχίζει το έργο της.

Οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν τις περιοχές Λακατάμιας, Ανθούπολης, Κοκκινοτριμιθιάς και Στροβόλου.

Όπως

ανέφερε ο κ. Κεττής τα περιστατικά αφορούσαν ρυμουλκήσεις οχημάτων από πλημμυρισμένους δρόμους, άνοιγμα οχετών και αντλήσεις υδάτων από υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή το σοβαρότερο περιστατικό αφορούσε εγκλωβισμό οδηγού με το ανήλικο παιδί της στο γεφύρι του Πεδιαίου όπου υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να παρασυρθεί το όχημα. Ανέφερε πως κλήθηκε η ΠΥ αλλά πριν φτάσει στη σκηνή περαστικοί κατάφεραν να παράσχουν βοήθεια στη γυναίκα και το παιδί της και να τη μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Κεττή, στη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στο Στρόβολο μια γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στο όχημά της μεταφέρθηκε στα χέρια από άνδρες της Πυροσβεστικής σε ασφαλές μέρος.

Ο κ. Κεττής κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να μην οδηγούν σε πλημμυρισμένους δρόμους και να λαμβάνουν ενημέρωση από την Αστυνομία για τους προσβάσιμους δρόμους.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Αστυνομίας είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα οι ακόλουθοι δρόμοι:

• Η οδός Βικέλα (δρόμος από το Στάδιο ΓΣΠ μέχρι τα φώτα τροχαίας Ορφανίδη), λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού στο οδόστρωμα.

• Οι οδοί Αλεξανδρουπόλεως και Ερυθρού Σταυρού στον Στρόβολο, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πεδιαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα