Πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Γαλλία αναμένονται στην Ελλάδα

Πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Γαλλία αναμένεται να φτάσουν το απόγευμα του Σαββάτου στην Ελλάδα για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων που μαίνονται στη χώρα, μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ από την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ΕΕ ανταποκρίθηκε άμεσα

στο αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια, με την χορήγηση αεροσκαφών πυρόσβεσης ώστε να σταματήσει η εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των προαστίων της Αθήνας.

Η Κομισιόν αναφέρει η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ, ζητώντας πυροσβεστικά αεροσκάφη και σε λίγες ώρες, η ΕΕ ανταποκρίθηκε χάρη στη Γαλλία που διέθεσε τα πυροσβεστικά αεροπλάνα της υπό την εθελοντική ομάδα των μέσων πολιτικής προστασίας της ΕΕ.

«Η ΕΕ στέκεται δίπλα στην Ελλάδα βοηθώντας στην αντιμετώπιση αυτής της φυσικής καταστροφής. Έχουμε αντιδράσει γρήγορα και με πλήρη αλληλεγγύη στο κάλεσμα για βοήθεια. Η Επιτροπή εκφράζει ευγνωμοσύνη προς τη Γαλλία για την άμεση αντίδρασή της, που έκανε δυνατή της χρήση των αεροσκαφών από την εθελοντική ομάδα. Συνεχίζουμε τη στενή μας επαφή μας με τις αρμόδιες αρχές στην Αθήνα », δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, Χρίστος Στυλιανίδης.

Η Γαλλία στέλνει στην Ελλάδα 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair και ένα αεροπλάνο για τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα