Πυρ και μανία ο Παμπορίδης με τους λειτουργούς Υγείας

Τράβηξε το αυτί στους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας ο Γιώργος Παμπορίδης σε σχέση με τη λειτουργία του πιλοτικού προγράμματος fast track, ιατρείου ταχείας διαλογής και εξυπηρέτησης ασθενών, που εφαρμόστηκε χθες στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Εξέφρασε και δημόσια την έντονη δυσαρέσκειά του μέσω ανάρτησης που έκανε στο twitter χθες γύρω στις 16:00.

Λίγα λεπτά προηγουμένως, ο υπουργός είχε μεταβεί στις Πρώτες

Bοήθειες για να ενημερωθεί για τη λειτουργία του ιατρείου και, όπως διαπίστωσε, ο σχεδιασμός του οποίου λειτούργησε το ιατρείο ήταν λανθασμένος, αφού δεν είχε προηγηθεί ενίσχυση του τμήματος από τις ιατρικές υπηρεσίες με ακόμα ένα γιατρό, με αποτέλεσμα να μετακινηθεί από τις Πρώτες βοήθειες γιατρός που εξυπηρετούσε στα επείγοντα περιστατικά και έτσι έμειναν οι Πρώτες βοήθειες με ένα γιατρό λιγότερο.

Να σημειωθεί πως ο θεσμός του "fast track", που λειτουργεί σε πιλοτικό στάδιο μόνο στη Λευκωσία, το ιατρείο θα λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Κυριακή από τις 2 το απόγευμα μέχρι τις οκτώ το βράδυ και έχει ως απώτερο στόχο την αποσυμφόρηση των επειγόντων περιστατικών και τη μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών.

Πρόκειται για ένα ιατρείο που θα αφορά τα λιγότερα επείγοντα περιστατικά, τα οποία ωστόσο χρήζουν ιατρικής φροντίδας.

Ο κύριος Παμπορίδης, μιλώντας το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό, έστρεψε τα πυρά του και κατά των γιατρών του δημοσίου, αφού, όπως είπε, οι γιατροί αρνούνται μετάθεσή τους στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών και παρουσιάζουν άδειες ασθενείας.

Πρόκειται, είπε χαρακτηριστικά, "για γιατρούς που προτιμούν να πίνουν καφεδάκι σε αγροτικά κέντρα και να τρώνε σουτζιούκο στα καφενεία αντί να δουλέψουν στις Πρώτες Βοήθειες".

Ο κύριος Παμπορίδης τόνισε ότι η κατάσταση, η οποία δεν επέτρεψε τη στελέχωση του ιατρείου εξπρές, δεν πρόκειται να συνεχιστεί και αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, πρόσθεσε, θα πάνε σπίτι τους.

Από πλευράς της η ΠΑΣΥΚΙ, διά του προέδρου της Σωτήρη Κούμα, μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ανέφερε ότι η κατάσταση οδηγήθηκε εδώ που φτάσαμε επειδή το Υπουργείο Υγείας δεν μπαίνει σε διάλογο με τους επαγγελματίες υγείας όταν λαμβάνει αποφάσεις που τους αφορούν, κάτι που αποδεικνύεται ακόμα μια φορά.

Όπως είπε "ως αποτέλεσμα, το γεγονός που ζήσαμε χθες, ενώ ανακοινώθηκε σύστημα ταχείας εξυπηρέτησης, σε μια ώρα έκλεισε και είχε παραδοχή και από τον ίδιο τον υπουργό, κάτι που είναι αποτέλεσμα της μη διαβούλευσης με τους γιατρούς".

Keywords
Τυχαία Θέματα