ΠτΔ: Πάνω από 6 εκατ. το κόστος της νέας πτέρυγας του Μελάθρου

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου της νέας πτέρυγας Αποκατάστασης του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ ’55-’59.

Διαβάστε αυτούσιο τον χαιρετισμό:

Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη συγκίνηση που παρευρίσκομαι μαζί σας για να θεμελιώσω την ανέγερση της νέας πτέρυγας Αποκατάστασης του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ.

Ενός έργου που έρχεται να προστεθεί στους ευγενείς σκοπούς των ιδρυτών του και να ενισχύσει το πολυσήμαντο έργο και τα σημαντικότατα οφέλη που αποφέρει η πέραν των δύο δεκαετιών λειτουργία του Μελάθρου στον τομέα της Υγείας.

Ως υπερσύγχρονη μονάδα φροντίδας, νοσηλείας, αποθεραπείας και αποκατάστασης, το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ έθεσε ως αποκλειστική προτεραιότητα την ευημερία και αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων της Στέγης Ηλικιωμένων που διατηρεί, αλλά και την παροχή υψηλού επιπέδου και ποιοτικών υπηρεσιών αποκατάστασης στους εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς που το επιλέγουν.

Αναντίλεκτα, στην πολυετή του πορεία, με την εξειδίκευση και το κύρος που του προσδίδει η επιστημονική του ομάδα, αποτελούμενη από έμπειρο και καταξιωμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός που διαθέτει, πέτυχε να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία στις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών του.

Τόσο η συνεχής διεύρυνση της στενής συνεργασίας του με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας στον τομέα της έρευνας όσο και η επιλογή του από μεγάλα κέντρα του εξωτερικού για παραπομπή, αποκατάσταση και θεραπεία των ασθενών τους στο Μέλαθρο Αγωνιστών, είναι επιβεβαιωτικά των προλεχθέντων.

Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, κρίθηκε αναγκαία η επέκταση των κτηριακών του εγκαταστάσεων με τη δημιουργία της μονάδας που θεμελιώνουμε σήμερα.

Η προσθήκη της νέας πτέρυγας, δίνοντας τη δυνατότητα πρόσθετων με των μέχρι τώρα υπηρεσιών που παρέχει, ως επίσης και σύγχρονων καινοτόμων μεθόδων σχετικά με την αποκατάσταση, αναμένεται να αυξήσει τη δυναμική του Μελάθρου ενισχύοντας περαιτέρω τη συνδρομή του σε έναν ζωτικής σημασίας τομέα της δημόσιας υγείας.

Είναι ακριβώς για αυτούς τους λόγους και θέλοντας ακριβώς να ενισχύσουμε το εγνωσμένου κύρους έργο που επιτελείται στο Μέλαθρον Αγωνιστών, που ως Πολιτεία υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε εμπράκτως τη λειτουργία του.

Πιο συγκεκριμένα, επισφραγίζοντας την άριστη συνεργασία μεταξύ κράτους και Μελάθρου, το 2017 το Υπουργείο Υγείας χρηματοδότησε 22 κλίνες και επιπλέον 5 υπεράριθμες για έκτακτες ανάγκες, ενώ λόγω της αυξημένης ζήτησης χρηματοδότησε για τη φετινή χρονιά 31 κλίνες και επιπλέον δύο δωρεάν για κάλυψη των αναγκών του. Όλοι γνωρίζετε και οφείλω δημόσια θερμά να ευχαριστήσω τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κα Χριστίνα Γιαννάκη που είναι ψυχή των προσπαθειών της Κυβέρνησης για να σταθεί δίπλα στο Μέλαθρο, στους αγωνιστές και στην προσφορά υγείας που είναι και υποχρέωση του κράτους, Όμως για να υλοποιηθούν όλα αυτά χρειάζονται και άνθρωποι που έχουν την ευαισθησία και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του κάθε ενός των συμπολιτών μας.

Πρόσθετα, πέραν της ετήσιας χορηγίας ύψους 90 χιλιάδων ευρώ που λαμβάνει ως κρατική ενίσχυση, πέραν των όσων καταβάλλονται για τις κλίνες που έχω προαναφέρει, υπενθυμίζω πως με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον Οκτώβριο του 2017 εγκρίθηκε παραχώρηση οικονομικής βοήθειας ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στο Μέλαθρο για την ανέγερση αυτής της νέας Πτέρυγας Αποκατάστασης.

Μιας πτέρυγας που ονομάστηκε «Πτέρυγα Απόδημου Ελληνισμού», ως ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης προς τον Απόδημο Ελληνισμό, ο οποίος τρέφοντας μεγάλη εκτίμηση στους αγώνες των ιδρυτών και για το έργο του Μελάθρου στηρίζει διαχρονικά οικονομικά τη λειτουργία του, ως έπραξε και με τις γενναιόδωρες εισφορές των μελών του για τη δημιουργία της παρούσης πτέρυγας.

Σημειώνεται μάλιστα πως το συνολικό κόστος του έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα έξι εκατομμύρια ευρώ και με την παραχώρηση του ποσού από την Κυβέρνηση και τις επώνυμες και ανώνυμες χορηγίες, κατέστη δυνατόν σήμερα να θέτουμε τον θεμέλιο λίθο και να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής της πτέρυγας.

Το έργο που θεμελιώνουμε σήμερα αποτελεί το νέο εγχείρημα των αγωνιστών και τη νέα έκφραση προσφοράς τους προς τον συνάνθρωπο. Δεδομένου του υψηλού του ποσού που απαιτείται για την ολοκλήρωση του τόσο σημαντικού αυτού έργου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευελπιστούν να το καλύψουν μέσα από τη συστράτευση όλων μας.

Θέλω να τονίσω ότι σε πολλές των περιπτώσεων, λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας που τους διακρίνει, και που ήταν ένας από τους σκοπούς του ιδρύματος ως φιλανθρωπικού, παρέχουν τις υπηρεσίες του Μελάθρου με τέλη χαμηλότερα του κόστους σε δυσπραγούντες συνανθρώπους μας. Για αυτό και η συνδρομή όλων καθίσταται ακόμη πιο σημαντική.

Η οικονομική επομένως συμβολή όλων μας, ως μία αλτρουιστική πράξη προσφοράς, θα συνδράμει τα μέγιστα στην όσο το δυνατό ταχύτερη αποπεράτωση του έργου και στην εκπλήρωση των σκοπών και των στόχων που το Μέλαθρο υπηρετεί.

Οι ιδρυτές του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, τα μέλη των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων και του προσωπικού του, με τη δράση τους πέτυχαν να το καταξιώσουν στη συνείδηση του συνόλου των πολιτών, για την αξιόλογη προσφορά του στον τομέα της Υγείας, ως επίσης και για την αφειδώλευτη κοινωνική του προσφορά.

Θέλω επομένως να εκφράσω εκ μέρους της Πολιτείας και του ιδίου προσωπικά τον αμέριστο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του λαού, τόσο στα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια για τη διαχρονική δράση τους προς όφελος της πατρίδας εκφρασμένη τόσο σε εθνικό όσο και κοινωνικό επίπεδο, αλλά και στο σύνολο του υπαλληλικού προσωπικού που δίδοντας ψυχή έχει καταξιώσει τους στόχους και τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε το Μέλαθρο.

Θέλω να σας βεβαιώσω πως η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός, όπως έπραττε πάντοτε, έτσι ώστε να συμβάλει στο να πετύχετε και τον νέο στόχο με την ανέγερση της νέας πτέρυγας του Μελάθρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα