ΠτΔ: Να πετύχουμε συνθήκες βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης

Το μείζον είναι να πετύχουμε συνθήκες βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας, γιατί μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες προοπτικές, νέες θέσεις εργασίας και μόνο έτσι θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν στην ίδια τους την πατρίδα, οι σημερινοί μας απόφοιτοι με όσα αποκόμισαν από τις σπουδές τους, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων της Κλινικής Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ.

Όπως

ανέφερε ο Πρόεδρος, η ολοκλήρωση του έργου της Πανεπιστημιακής Κλινικής Αποκατάστασης αποτελεί το πρώτο κτήριο που κατασκευάστηκε στον Β’ Πόλο Ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και συνιστά ένα πρωτοποριακό έργο καθώς είναι η πρώτη δημόσια Κλινική Αποκατάστασης στην Κύπρο, ενταγμένη στο πλαίσιο του Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ.

«Η κλινική θα προσφέρει υπηρεσίες ανοικτές στο κοινό και, συγκεκριμένα, διαγνωστικές και θεραπευτικές συνεδρίες λογοθεραπείας για άτομα όλου του ηλικιακού φάσματος που παρουσιάζουν διαταραχές επικοινωνίας. Όπως έχω διαπιστώσει η κλινική είναι σήμερα πλήρως εξοπλισμένη με εργαστήρια για έρευνες σε διάφορα πεδία και αξιοποιεί τεχνολογία αιχμής ειδικά για να εξυπηρετεί άτομα με δυσκολίες επικοινωνίας» ανέφερε ο Πρόεδρος.

Σημείωσε δε ότι οι υποδομές του ΤΕΠΑΚ επεκτείνονται και καλύπτουν όλο και μεγαλύτερο φάσμα των εκπαιδευτικών αναγκών της χώρας. «Ως Κυβέρνηση υιοθετούμε απόλυτα αυτό το όραμα, συμμεριζόμαστε την προοπτική του και στηρίζουμε τις προσπάθειες σας καθώς διακρίνουμε πως η προώθηση των δικών σας στόχων συμβάλλει και διευρύνει τους αναπτυξιακούς ορίζοντες της Κύπρου γενικότερα» είπε.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η οικοδόμηση δυναμικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων είναι μία μόνο από τις παραμέτρους που πρέπει να αναδειχθούν. «Το μείζον είναι να πετύχουμε συνθήκες βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας, γιατί μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες προοπτικές, νέες θέσεις εργασίας και μόνο έτσι θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν στην ίδια τους την πατρίδα, οι σημερινοί μας απόφοιτοι με όσα αποκόμισαν από τις σπουδές τους» τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Διαβεβαίωσε δε το Δήμαρχο της πόλης ότι η συνεννόηση με τη Διοικούσα αλλά και με τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου είναι ότι δεν πρόκειται να μεταφερθούν οι βασικές υποδομές του Πανεπιστημίου, όπως η Διοίκηση και οι Σχολές, στην περιφέρεια, αλλά κάποιες υποδομές για να διευκολύνονται οι φοιτητές, να αθλούνται, να υπάρχουν φοιτητικές εστίες και ενδεχόμενα ένα – δύο ερευνητικά κέντρα ή κάτι ανάλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα