Ψίθυροι από εκπαιδευτικούς σε δηλώσεις Χαμπιαούρη για κλιματιστικά

Ψιθύρους ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς που παρευρέθηκαν σήμερα στο Δημοτικό σχολείο Κωνσταντινουπόλεως, στη Λευκωσία, όπου ο αρμόδιος Υπουργός παρουσίασε το έργο του Υπουργείου Παιδείας, προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Χαμπιαούρη.

Ο Υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο αναφοράς του για τα αναπτυξιακά έργα τα οποία υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, σε σημείωσή του για τα φωτοβολταϊκά είπε: «Επειδή τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μεγάλη αναφορά για τα φωτοβολταϊκά και τα κλιματιστικά, πρέπει να ξεκαθαρίσω το εξής: Το Υπουργείο Παιδείας,

δεν είναι ενάντια στην τοποθέτηση κλιματιστικών εκεί και όπου πρέπει».

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή. Μπαίνω σ’ αυτό το σχολείο για να τοποθετήσω κλιματιστικά, για παράδειγμα σε όλες τις τάξεις, δεν μπορώ να το κάνω. Θέλει αναβάθμιση η ηλεκτρονική εγκατάσταση, πρέπει να γίνει σωστή μελέτη», είπε.

Ο κ. Χαμπιαούρης, τόνισε, επίσης, πως «υπάρχουν υποδείξεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τι πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα της ζέστης, για θερμομονωτικά υλικά, για εξοικονόμηση ενέργειας και άλλα. Όταν γίνουν όλα αυτά και δούμε ότι δεν γίνεται και πρέπει σε μια αίθουσα διδασκαλίας για λόγους υγείας των μαθητών, του εκπαιδευτικού ή για άλλους λόγους, όπως για παράδειγμα να κτυπάει εκεί έντονα ο ήλιος, και δεν φτάνουν οι ανεμιστήρες, τότε να μπει κλιματιστικό».

«Μην ξεχνάτε ότι βάζουμε κλιματιστικά σ’ όλες τις ειδικές μονάδες, σ’ όλες τις ειδικές αίθουσες διδασκαλίας, όπως για παράδειγμα της λογοθεραπείας, σ’ όλες τις αίθουσες πολλαπλής χρήσης, σ’όλες τις αίθουσες εκδηλώσεων, στα γραφεία των Διευθυντών, στα γραφεία των εκπαιδευτικών και όπου αλλού τύχει. Και αν κάπου σ’ αυτούς τους χώρους δεν έχουν κάποια σχολεία, να αποταθείτε στις σχολικές εφορείες της επαρχίας για να τοποθετηθούν. Αυτή είναι η πολιτική του Υπουργείου. Δεν είμαστε αρνητικοί», ανέφερε ο κ. Χαμπιαούρης.

Τέλος, όσον αφορά τα φωτοβολταϊκά, ο κ. Χαμπιαούρης είπε πως ήδη υπάρχουν 100 και πλέον σχολεία και θα προχωρήσουν στην τοποθέτηση περισσότερων.

Keywords
Τυχαία Θέματα