Προβλήματα κοινοτήτων μελέτησε ο Υπουργός Εσωτερικών

Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας εξετάστηκαν σε περιφερειακή σύσκεψη στο Κίτι υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών Κώστα Πετρίδη και με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.

Στόχος μας, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις του, είναι να δούμε σε περιφερειακές συγκεντρώσεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι κοινότητές μας - ήδη έχουμε καλύψει περίπου 40 - και να βρούμε ίσως τον τρόπο να τις βοηθήσουμε να τα επιλύσουν.

Αυτό

είναι εξάλλου το καθήκον του κράτους, είπε, δηλαδή να τις βοηθήσει όχι μόνον οικονομικά, αλλά και με όλες τις υπηρεσίες από πάρα πολλές αρμόδιες αρχές του κράτους που μετέχουν στις περιφερειακές συγκεντρώσεις, ούτως ώστε να προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει τις κοινότητες.

Είναι πολύ σημαντικές αυτού του είδους οι συγκεντρώσεις, πρόσθεσε, γιατί βάσει της πολιτικής της κυβέρνησης για την ύπαιθρο γίνονται πάρα πολλά έργα, τα οποία δεν έγιναν τα περασμένα χρόνια -ενώ υπήρχε περισσότερη δημοσιονομική ευχέρεια- και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα πάμε με κατάλληλες υποδομές, ούτως ώστε πραγματικά να αποδίδουν.

Δίνονται αρκετά κονδύλια βάσει προτεραιοτήτων, αλλά και βάσει των έργων τα οποία πρέπει να ωριμάσουν από τις ίδιες τις κοινότητες, σημείωσε.

Όλες οι επαρχίες, κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών, έχουν προβλήματα και προσπαθούμε όσο το δυνατό να βοηθήσουμε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα