Πρόβλεψη για 3 μεγάλους σεισμούς σε Τουρκία- Κίνδυνος για Αγ.Σοφία

Όχι έναν, αλλά 3 καταστροφικούς σεισμούς προβλέπει για την Κωνσταντινούπολη ο γνωστός Τούρκος σεισμολόγος Αχμέτ Ερτζάν, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ιστορικό κέντρο της Πόλης και τα υπεραιωνόβια μνημεία της, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα Μαρία Ζαχαράκη.

Βέβαια, όπως επισημαίνει, οι σεισμοί αυτοί προβλέπεται να γίνουν μεταξύ του 2040 και 2050, αλλά θα καταστρέψουν σχεδόν την Κωνσταντινούπολη. Πάνω από 20 χιλιάδες άνθρωποι

θα χάσουν τη ζωή τους, ενώ εκατομμύρια θα μείνουν άστεγοι λόγω της κακής αρχιτεκτονικής των κτιρίων και της έλλειψης αντισεισμικής προστασίας.

Ο Αχμέτ Ερτζάν προβλέπει ακόμη και συγκεκριμένες περιοχές που θα χτυπήσει ο σεισμός και μία από αυτές είναι από την Αγία Σοφία μέχρι το μεγάλο τζαμί του Σουλεϊμάν στον Κεράτιο Κόλπο. «Ο σεισμός κάτω από αυτή την περιοχή θα είναι πάρα πολύ ισχυρός», εκτιμά ο Τούρκος γεωλόγος-σεισμολόγος. Προβλέπει δε μεγάλες καταστροφές στα ιστορικά μνημεία λόγω της ισχύος του σεισμού στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι 3 σεισμοί θα γίνουν σε διάστημα 3 ετών και περισσότερο θα πληγεί κατά 65% η ευρωπαϊκή Κων/πολη και λιγότερο, κατά 35%, η ασιατική. Η δε έντασή τους θα είναι από 6.4 έως 7.3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόβλεψη, Τουρκία#45 Κίνδυνος, Αγ Σοφία,provlepsi, tourkia#45 kindynos, ag sofia